Senatorul Chisăliţă, dedicaţie pentru primarul Reşiţei: „Un oraş trist, plin de gropi și cu impozite mai mari decât la Timișoara“

Express de Banat arăta în 11 ianuarie 2019 că senatorul PSD Narcis Ionuţ Chisăliţă pare a fi redevenit vârf de lance al opoziţiei locale împotriva administraţiei reşiţene conduse de primarul Nelu Popa. Iată că nici nu s-a încheiat luna, şi Chisăliţă îi mai trimite o şarjă publică liberalului.

Senatorul Narcis Ionuţ Chisăliţă şi-a intitulat ieri o postare pe contul său de Facebook „«Don» primar și grădinile… că așa vrea mușchii lui…“. Nu-l pomeneşte explicit pe Nelu Popa. Dar vorbeşte despre primarul Reşiţei, chiar i se adresează acestuia, şi despre unele măsuri luate recent la nivelul administraţiei publice municipale.

„Am cunoscut şi cunosc cetăţeni, locuitori ai Reşiţei care s-au bucurat de un petec de pământ situat în împrejurimile municipiului, închiriat de la administraţia locală. Trecem peste faptul că, aşa cum a declarat domnul primar, sunt «doar» vreo şase sute şi nu aduc la buget mai mult «decât» trei terase din Centru. O fi adevărat, domnule primar. Dar, cei şase sute de oameni, singuri sau cel mai adesea cu familiile lor, petreceau timp liber în natură. Întreţineau acele terenuri, nu puţini dintre ei desţelenind respectivele suprafeţe. Plantau mici grădini, din care mai economiseau bani alocaţi procurării de fructe şi legume. Unii chiar creşteau păsări şi animale. Atenţie, pe dealurile Reşiţei, nu în oraş! Combinau plăcerea cu necesitatea. Nu înţeleg de ce refuzaţi să le prelungiţi acestor oameni contractele de închiriere pentru anul în curs. Sunt focare de infecţie în zona citadină? De acord, nu le prelungiţi! Dar, pe dealurile din jur? Stabiliţi un tip de «construcție», simplă, ce poate fi realizată şi trimiteţi pe teren inspectorii din Primărie, pentru a se respecta regulile“, îi transmite senatorul Chisăliţă edilului-şef al Reşiţei.

Dacă social-democraţii aflaţi la guvernare se lăudau că iau anumite decizii „Pentru că putem!“, Chisăliţă îl acuză pe primarul liberal al Reşiţei că acţionează după principiul „Pentru c-aşa vreau!“.

„Tot ce pricep din această decizie a dumneavoastră este un fel de umflare a muşchilor. «Că aşa vreau eu». Invocaţi PUG şi «viitoare mega construcţii» prin acele grădini. Da, domnule primar, succes în realizarea lor! Dar, până la debutul acelor «visate» lucrări, lăsaţi oamenii să se bucure de munca lor. Nu le răpiţi un refugiu, alternativă la un oraş trist, plin de gropi și mai nou, tot datorită dumneavoastră, cu impozite mai mari decât la Timișoara. Sunt convins că dacă le veţi spune că pe petecul de pământ închiriat de ei se va construi ceva benefic municipiului, o şcoală, un spital, o fabrică, un drum etc., vor renunţa ei la reînnoirea contractelor. Nu e bine, «don» primar… deloc!“, îşi încheie Ionuţ Chisăliţă pledoaria.