Scandal cât casa în Consiliul Local Timișoara între Robu și Idolu, din cauza unui proiect imobiliar! „Aici se produce o descalificare a fiecăruia, în funcție de prostiile pe care le debitează!”

Ședința ordinară de Consiliul Local din luna ianuarie a fost un nou prilej de scandal intens la Timișoara. Ca de obicei, actorii principali, primarul Nicolae Robu și liderul de grup al pesediștilor, Dan Idolu. Scandalul a izbucnit din cauza unui proiect imobiliar pentru un bloc pe strada Mareșal Constantin Prezan, fosta Lidia, proiect adus la vot a doua oară.

Este vorba despre proiectul pentru un bloc, proiect care a fost și subiectul unei dezbateri publice la finalul anului trecut, dar a și fost pe ordinea de zi a unei ședințe de CL din decembrie. Atunci, primarul Robu a retras proiectul, deoarece Dan Idolu a avut întrebări, iar la ședință nu se afla nimeni de la Direcția de Urbanism pentru a oferi informații. Proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de CL din 29 ianuarie, ci a fost introdus, alături de un alt proiect, pe lista suplimentară.


Scandal pentru că se introduc proiecte pe listele suplimentare

De aici, s-a ajuns la ceartă deja din debutul ședinței, când consilierii trebuiau să aprobe prin vot introducerea pe ordinea de zi a celor două proiecte de pe lista suplimentară. Dan Idolu a ieșit tare la atac la adresa primarului. „Acest proiect s-a retras pentru că era clar că va fi respins”, a spus Idolu. Suficient cât să declanșeze iritarea lui Nicolae Robu, care a precizat că proiectul a fost retras pentru că nu era nimeni de la Urbanism care să aducă lămuriri consilierilor.

Consilierul PNL Lucian Căldăraru a întrebat dacă proiectul întrunește avizele de legalitate. Arhitectul-șef Sorin Ciurariu a precizat că proiectul este în regulă din punct de vedere al comisiilor: „Acest proiect a fost promovat de Direcția de Urbanism, având toate înscrisurile necesare pentru a fi votat”, a precizat Ciurariu.  Consilierul PSD Gabriel Popoviciu a întrebat care este motivul urgenței proeictului, introdus pe suplimentare, iar Robu a precizat că altfel ar expira avizele obținute de dezvoltatorul imobiliar.

Edilul a precizat că a aflat acum că acest tip de proiecte se introduc în ședințele de consiliu local la cererea beneficiarului. „Domnul profesor Ciurariu mi-a dat un răspuns de care încă mă mir, că aceste proiecte se trec la cererea beneficiarului. Beneficiarului îi expira unul dintre documente”, a spus Robu.


„Ne dedicăm timpul pentru Timișoara, nu pentru Dan Idolu!”

Cum Dan Idolu insista că Robu a retras proiectul deoarece știa că proiectul nu este în regulă, edilul a făcut o mică criză de nervi: „Dom’le, timpul nostru este prețios! Nu votați! Ne răpiți timpul la fiecare ședință! Eu și colegii avem cu toții de lucru, ne dedicăm timpul cu Timișoara, nu pentru Dan Idolu! Nu avem timp să ne pierdem cu toate aberațiile pe care le auzim ședință ședință! Aici se produce o descalificare a fiecăruia, în funcție de prostiile pe care le debitează”, a tunat primarul.

În cele din urmă, lista cu două proiecte suplimentare a fost aprobată spre a fi supusă la vot.

Proiectul nu a  trecut

După votarea proiectelor de pe listă s-a ajuns la anexe, când Idolu și Robu s-au certat din nou. Dan Idolu a spus că respectivul bloc nu ar respecta un PUZ pentru zona respectivă, stabilit în 1998. Pesedistul a vorbit despre faptul că blocul nu respectă aliniamentul străzii. „Nu se poate într-o stație de autobuz să faci intrarea într-un bloc, într-o zonă de case”, a precizat Idolu, care a spus că și lângă propria sa casă a apărut un bloc înalt și că aceste lucruri nu sunt normale.

Robu a reacționat acid. „Acum se înțelege că, de fapt, aveți o misiune aici”, a spus primarul. Edilului i s-a amintit că vecinii din zonă s-au opus la dezbaterea publică a proiectului. Primarul a spus că dacă i se părea nepotrivit, se implica personal, cum a făcut-o la un proiect imobiliar de pe strada Kiriac, când de asemenea cei din zonă se opuneau.

În cele din urmă, proiectul a primit 9 voturi pentru, 2 contra și 3 abțineri, insuficient pentru a fi validat.

Sursă foto: arhivă pressalert.ro.