ACS Poli s-a impus la limită în amicalul cu Millenium Giarmata. Unul dintre jucătorii transferați a plecat din cauza condițiilor de antrenament!

ACS Poli a disputat miercuri ultimul amical înainte de plecarea în cantonament, cu locul 11 din seria a IV-a a Ligii a III-a, Millenium Giarmata. Alb-violeții au câștigat greu, cu 1-0, după un meci destul de chinuit jucat pe terenul sintetic de la Baza 2, cu un adversar la care sunt împrumutați mai mulți tineri de la clubul din Liga a II-a.

Poliștii nu au jucat grozav, mai ales că veneau după mai multe zile de antrenamente fizice făcute de Vivi Răchită. Cu un lot subțire, diferența de o ligă nu s-a văzut în multe momente. Rogoveanu a obținut un penalti pentru Poli în minutul 75 și tot el a executat, dar a trimis în bara transversală. Abia în minutul 85, ACS Poli a marcat, cu un șut din 5 metri, al lui Dorin Codrea.

ACS Poli: Contra – Motreanu, Bilia, Ghidurea, Olteanu – Munteanu, Rogoveanu, Oprea – Golda, Drăghici, Bîrnoi.

Rezerve: Began, Codrea, Pop, Roșca, Românu, Stere.

Millenium Giarmata: Narița, Sportin, Cochințu, Covăsală, Negrei, Rosenblum, Stupu, M. Călin, Ferțu, Beldescu, Ochea.

Au mai intrat: Ciută, Olteanu, Popan, Sevici, Buzdugan, Leuca.

Valeriu Răchită a spus că perioada de antrenamente fizice a decurs bine. „Sunt primele 16 zile de antrenamente cu echipa. Sunt destul de mulțumit. Nu în totalitate, pentru că voiam mai mult din punct de vedere fizic. Am încercat să corectăm foarte mult, să încercăm, fiind perioadă precompetițională. Acum în Antalya ne vom axa doar pe tactică, relații de joc, finalizare. S-a văzut și astăzi că nu sunt foarte bine puse la puncte. În principiu, era normal să se întâmple aceste lucruri, să se rateze foarte mult, inclusiv penalti. Mă bucur totuși că după ultimele meciuri și-au dat seama că faza defensivă este cea mai importantă și că poți câștiga trei puncte și cu 1-0”, a declarat antrenorul despre meci.

Și Victor Stînă a plecat de la Poli

Luni, ACS Poli a anunțat că a parafat împrumutul lui Victor Stînă de la Astra, dar jucătorul a plecat, nemulțumit că echipa se schimbă la antrenamente în containere de metal. „Stînă a spus că nu îi plac condițiile de aici, că ne schimbăm în modulele acelea, că e terenul sintetic și nu foarte… Probabil că venea de la Barcelona, unde, normal, infrastructura este la nivel de Champions League. Din păcate, nu am putut să ne ridicăm la pretențiile marelui fotbalist Victor Stînă. Era acordul stabilit și cei de la Astra au rămas șocați când au auzit ce se întâmpă. Am vorbit cu președintele Dani Coman, din păcate, nu am putut…”, a punctat Răchită despre situația creată.

Mulți jucători refuză să vină la ACS Poli, iar un spaniol venit era prea gras. „Vorbisem și cu Dani Coman, și cu patronul Ioan Niculae pentru un împrumut al unui fundaș central. Din păcate, jucătorul nu a vrut să vină la noi, ca și mulți alți jucători care ne refuză, datorită a ceea ce s-a întâmplat în trecut. Din păcate un francez pe care noi îl acontasem a luat informații de la jucători care au fost pe aici prin Timișoara și ne-a refuzat. Asta e viața. Un spaniol, a venit, dar mâncase prea multă lasagna. Avea cel puțin 4-5 kg în plus și n-am timp să-l slăbesc”, a explicat antrenorul.

Totuși, tehnicianul așteaptă doi străini și un jucător de la Chiajna. De asemenea, vrea să-l țină pe Răzvan Began. Alexandru Roșca, care a dat probe, nu va rămâne. „După ce am văzut astăzi, Roșca nu va rămâne. Cu Began acum merg să vorbesc cu el. Și-a luat actele de la Sibiu, este jucător liber și să văd, probabil că da. Cine știe, la negocieri se poate întâmpla orice. Eu cred că și în seara aceasta un jucător de la Chiajna va veni la noi, va veni la aeroport. Mai sunt doi jucători pe drum, care vor veni în Antalya. Doi străini”, a mai spus antrenorul.

 

ACS Poli pleacă vineri în Antalya.