ASU Politehnica a câștigat al treilea amical la rând, cu Fortuna Becicherecu Mic. Timișorenii testează un fotbalist paraguayan

ASU Politehnica o ține doar în victorii în meciurile amicale, ce-i drept, jucate până acum doar cu echipe de Liga a IV-a. Alb-violeții au câștigat cu 4-1 meciul cu liderul campionatului județean Timiș, Fortuna Becicherecu Mic. La meci a fost testat și Jorge Alvarenga, jucător care a dat teste și la UTA.

ASU a deschis scorul în urma unui penalti obținut în minutul 29 de alt jucător în probe, Kiala. A marcat Mihai Ene, iar din minutul 34, diferența a crescut după golul marcat de Vidrăsan. În minutul 39, au marcat și cei de la Fortuna, prin Costel Zurbagiu. În repriza secundă, Gelu Velici a marcat pentru 3-1 în minutul 48, iar ultimul gol l-a marcat în minutul 71 nou-venitul Cristian Ene.

ASU Politehnica: Munteanu, Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru, Plămadă, Dros, Vidrăsan, Kiala, M. Ene, Alvarenga.

Au mai intrat: Murariu, Nicolescu, Coadă, Daminuță, Cherecheș, Manea, Ignea, B. Vasile, Schieb, Velici, C. Ene.

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie, Miheț, Oneț, Toma, Negruț, Zurbagiu, Filimon, Croitoru, Roman, Z. Radu, Pecarov.

Au mai intrat: Culda, Vîrșog, Anagor, Păscăleanu, Iacob, Terec, Ierima, Szalkai, Hodiș.

Cosmin Petruescu este mulțumit de cum se prezintă echipă. „Ne apropiem de perioada precompetițională, când încet-încet ar trebui să ne preocupe și rezultatul. Mă bucur că a venit această prestație a noastră pe fond de oboseală, în compania unei echipe foarte bune, cel puțin de Liga a III-a după numele și valoarea jucătorilor din componență. Un test binevenit în condițiile în care am avut o perioadă cu antrenamente foarte grele și suntem în plină perioadă de acumulări fizice. Sunt mulțumit în mare parte de joc, de dinamica jucătorilor în teren, de circulația mingii și, cel mai important lucru, că nu am avut parte de accidentări”, a declarat antrenorul despre meci.

Numărul jucătorilor în teste a ajuns la trei

Jorge Alvarenga vine din Paraguay, joacă al doilea vârf și a dat probe de joc până recent la UTA. „E un băiat care a venit alături de noi de două zile, se pregătește, urmează să-i facem o evaluare. Vine dintr-o zonă foarte călduroasă și necesită o perioadă de adaptare, chiar dacă în România a venit de câteva zile bune. Nu știu de ce a renunțat UTA la el. Nu știu să aibă probleme medicale. Din prima zi în care a venit, s-a antrenat normal alături de noi”, a precizat Petruescu despre fotbalist.

Deși nu stau în cantonament cu echipa, tot în teste sunt și Claudio Kiala și Cristian Daminuță. „Sunt în pregătiri cu noi și, în momentul în care vom avea concluziile obiective pe care ni le dorim, cu siguranță vor semna contractele cu Politehnica Timișoara. Din păcate, în cantonament am avut un număr limitat de locuri. Sunt situații de organizare și nu întotdeauna ce ne propunem și reușim. Acesta este motivul pentru care nu au făcut pregătirea centralizată cu noi. Nu au stat împreună cu ceilalți băieți, dar li s-au asigurat și lor cazare și două mese pe zi, cum li se asigură tuturor jucătorilor”, a punctat antrenorul despre cei doi.

Ene a dat gol imediat cum a venit la echipă

Altfel, Cristian Ene a înscris a doua zi după ce a semnat cu echipa. „Ene a făcut azi dimineața o dezmorțire cu preparatorul fizic. Venea după trei zile libere. De sâmbătă dimineața nu a mai făcut mișcare deloc. E normal să nu aibă încă ritmul de joc. Dar, spre bucuria mea, s-a cunoscut cu foarte mulți jucători, au evaluat mult timp împreună la academie și, spre bucuria mea, integrarea lui s-a făcut mult mai repede decât al celorlalți care au venit”, a spus Petruescu despre atacant.

Gelu Velici nu stă nici el cu echipa în cantonament, mai ales că suporterii nu îl mai agreau. „Este mai liniștit sufletește după evenimentul fericit pe care l-a avut în familie. A avut două zile libere, acum a revenit la antrenamente, s-a antrenat și ieri și alatăieir alături de noi. Este în continuare jucătorul Politehnicii Timișoara și vom vedea în viitorul apropiat ce vom decide”, a spus despre el Petruescu.

Sâmbătă, urmează pentru ASU un amical cu Millenium Giarmata.