„Această criză arată încă o dată nu puterea unui virus, ci slăbiciunea unui Guvern!”

Modul în care acționează Guvernul României, în speță, Ministerul Sănătății, în criza actuală declanșată de virusul gripal l-a determinat pe Marcel Vela să reacționeze printr-o postare publică a partidului pe care îl reprezintă la nivelul județului Caraș-Severin. Senatorul liberal condamnă modul în care Executivul a înțeles să gestioneze o problemă națională.

De miercuri dimineață, la nivelul României s-a declarat epidemie de gripă. În acest context, Ministerul Sănătății a cerut ca dozele de vaccin antigripal să fie preluate din teritoriu, pentru a fi gestionate corespunzător. Măsură cu care liberalii cărășeni, în frunte cu Marcel Vela, nu sunt deloc de acord. „Din cauza proastelor estimări ale Ministerului Sănătății, s-au achiziționat la nivelul întregii țări doar 1.300.000 de doze de vaccin. Acum, în «înțelepciunea» lor managerială, în loc să importe urgent vaccinul direct din UE cu o aeronavă militară, guvernanții au ridicat toate dozele din depozite la Ministerul Sănătății, lăsând farmaciile fără posibilități imediate de aprovizionare”, transmit reprezentanții PNL Caraș-Severin printr-o postare publică pe pagina de Facebook.

Liberalii îi sfătuiesc pe cărășeni să solicite urgent vaccinul antigripal medicilor de familie, având în vedere că au dreptul de a se imuniza gratuit.

„Din păcate, această criză arată încă o dată… nu puterea unui virus, ci slăbiciunea unui guvern!”, concluzionează liberalii în postarea online.