Ionuţ Chisăliţă redevine săgeata pesedistă care-l ţinteşte pe liberalul Nelu Popa!

În timp ce primarul liberal Ioan Popa transmite public mesaje pacifiste, în interesul Reşiţei şi al reşiţenilor, către liderul interimar al PSD Caraş-Severin, deputat Luminiţa Jivan, senatorul social-democrat Narcis Ionuţ Chisăliţă profită de vacanţa parlamentară pentru a redeveni vârf de lance al opoziţiei locale împotriva administraţiei municipale conduse de Popa.

Doar jumătate de an, la început de mandat, l-a avut primarul Nelu Popa pe Ionuţ Chisăliţă principal opozant la şedinţele Consiliului Local Reşiţa. Pesedistul a devenit după 6 luni senator, astfel că liberalii din echipa lui Popa au scăpat repede de cel mai experimentat politician social-democrat din legislativul local.

Acum însă, odată înjumătăţit numărul de parlamentari PSD de Caraş-Severin după plecarea lui Ion Mocioalcă şi Ioan Spânu la PRO România, Chisăliţă redevine activ pe câmpul de luptă politică specific administraţiei publice locale. Într-o postare intitulată „PRIMARUL REȘIȚEI – investitori ba, taxe mărite da!“, făcută azi pe contul său de Facebook, senatorul Ionuţ Chisăliţă îl atacă direct pe edilul-şef al Reşiţei, Ioan Popa.

„Este puţin probabil să mă credeţi că scriu acum numai din postura de cetăţean al municipiului. Şi poate aveţi dreptate, fiind senator PSD. Vă scriu despre majorarea taxelor şi impozitelor cu care primarul Reșiței a venit în şedinţa de Consiliu Local. În primul rând, consider că se puteau impune «dări» majorate cetăţenilor, în momentul în care nivelul de trai din oraş ar fi explodat. Nu te poți baza doar pe majorările de salarii, de creșterea pensiilor sau a salariului minim pe economie dată de guvernarea PSD. Reşiţa suferă de lipsa locurilor de muncă, suferă de lipsa oportunităţilor oferite cetăţenilor săi de a nu depinde strict de măsurile guvernamentale. Da, este nevoie de bani la bugetul local pentru dezvoltarea municipiului. Dar bugetul nu poate fi alimentat doar pe spatele celor ce, de bine de rău, sunt ajutaţi de Stat. Cred că banii pot veni în visteria Reşiţei, preponderent din fonduri europene şi din taxele pe profituri consistente ale privaţilor“, este de părere senatorul Narcis Ioan Chisăliţă.

Pesedistul recunoaşte că, deşi este social-democrat, siguranţa socială nu poate fi asigurată decât prin crearea unui cadru corect dezvoltării iniţiativei private care dezvoltă societatea. „De aceea, revin şi spun că nu cetăţeanul de la bloc trebuie împovărat cu impozite din ce în ce mai mari. Din păcate, primarul Reșiței «ne-a amenințat» că odată cu venirea lui, Reșița va fi «inundată» de investitori! În loc de asta ne-a «adus» impozite foarte mari! Bravos domn’ primar, halal să-ți fie…“, îşi încheie postarea senatorul PSD de Caraş-Severin.

Foto: arhivă EdB iulie 2016.