Semnături false pe documentele prin care a fost jecmănit afaceristul Puiu Cenda! (VIDEO)

Omul de afaceri din Reșița a ridicat o adevărată avere din produse de panificație, dar a rămas fără niciun leu în buzunar după ce a avut ghinionul să o cunoască pe Gabriela Ghinea, o femeie care printre altele face parte din corpul mediatorilor din Caraș-Severin.
Express de Banat a mai scris despre modul cel puțin suspect prin care Gheorghe Vasile Cenda, Puiu, așa cum e cunoscut afaceristul în oraș, a fost deposedat de o vilă, considerată cea mai frumoasă din Reșița, de un apartament, de fabrica sa de panificație, de un teren și de niște mașini de lux. Practic, de tot ce agonisise. Acesta dă vina pe Anica Ghinea, femeia care i-a câștigat încrederea și cu care a avut o ciudată idilă. După ce a rămas fără nimic, e convins că femeia a urmărit de la bun început să-l ruineze. Ceea ce a și făcut, deoarece toate bunurile lui Puiu Cenda au ajuns în proprietatea ei. Direct sau indirect, pentru că în șmenurile puse la punct de femeie au intrat și instalatorul firmei sau fiul acesteia. Notarul Cornelia Neamțu, care a autentificat foarte multe dintre vânzări, a declarat că din punctul ei de vedere totul a fost în regulă, că toate actele de vânzare-cumpărare sunt în regulă și semnate de mâna lui Puiu Cenda. Mai mult decât atât, susține că omul de afaceri era conștient că vinde tot. Cenda însă pretinde că a fost beat mai tot timpul sau drogat cu medicamente. Ar fi avut grijă de asta tocmai Gabriela Ghinea.

În instanțele civile, Cenda încearcă să obțină anularea actelor de vânzare-cumpărare. La Parchet există însă și un dosar penal, pe numele Gabrielei Ghinea. Până la soluționarea acestora mai e însă destul timp. Și asta, pentru că afaceristul e lefter, nu are cu ce achita taxele de timbru și are nevoie de ajutorul statului. În ceea ce privește dosarul penal, încep să iasă la iveală lucruri tot mai interesante, iar Gabriela Ghinea dă dovadă de un tupeu ieșit din comun, dacă nu cumva și de altceva. „Noi am solicitat Judecătoriei Reșița să constate nulitatea absolută a contractului prin care instalatorul societății, Viorel Pruiu, a înstrăinat către Gabriela Ghinea patiseria și brutăria domnului Cenda, adică spațiul comercial. În primul rând nu există o procură de vânzare, ci numai o hotărâre AGA, hotărâre care în dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin s-a constatat că este falsă. Prin expertiză grafologică s-a constatat că semnătura domnului Cenda este falsă”, a explicat Claudia Vasii-Kolla, avocata lui Puiu Cenda. Aceasta vorbește despre infracțiunea de uz de fals pe care ar fi comis-o Gabriela Ghinea și a anunțat că-i va face o nouă plângere penală. Și anume, pentru că în dosarul civil aceasta a depus în întâmpinare aceeași hotărâre AGA falsă, deși știa foarte bine rezultatul expertizei grafologice, care confirmă că actul e semnat de oricine altcineva, numai de Puiu Cenda nu.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte senzaționale despre acest caz!

Comments

 1. hai lasa-ma.. says:

  In primul rand, nu stabileste Parchetul sau expertul din cadrul Parchetului daca actul (hotararea AGA) este falsificata sau nu. Acest lucru il poate stabili numai instanta de judecata. Dar na… ce sa faci cand preiei opiniile tuturor pseudoavocatilor dornici de afirmare prin toate publicatiile online? Apropos, doamna avocat din imagine ar trebui sa fie ultima care sa vorbeasca despre falsuri, parerea mea…
  In al doilea rand, ce e cu prostia asta “a fost beat mai tot timpul sau drogat cu medicamente”? Poate a fost beat, dar betia a fost indusa voluntar de dl Cenda, nicidecum de concubina. Dupa fata dansului, pare ca are ceva antrenament.
  La modul serios, daca ar fi ca toti cei care si-au instrainat bunuri sa poata sa vina sa anuleze actele doar pe sustineri de genul ca “am fost beat” sau “n-am stiut ce semnez”, ar insemna sa se anuleze toate actele de vanzare a unor imobile. De aceea notarul verifica daca partile si-au dat consimtamantul cu privire la operatiunea juridica pe care o autentifica (vanzarea-cumpararea). Altfel, s-ar incheia actele in piata si nu la notar.
  In al treilea rand, nu s-a gandit nimeni ca poate actele au fost incheiate de dl Cenda in cunostinta de cauza si ca, in relitate, a vrut sa o gratifice pe concubina, fiind astfel in prezenta unei donatii deghizate ca vanzare-cumparare? Poate ca dupa ce i-a vandut/donat bunurile, concubina nu a mai fost interesata de performantele de barbat ale dlui Cenda, si de aici tot scandalul…
  In al patrulea rand, cred ca domnii procurori ar trebui sa fie putin mai atenti sau rezervati atunci cand aleg sa formuleze acuzatii doar pe sustinerile acestui domn Cenda (din cate am inteles, acesta si-a tot schimbat povestea pe parcursul urmaririi penale). Poate ar fi interesati sa verifice daca nu cumva dl Cenda a fost chiar coautor sau complice la intreaga operatiune (inclusiv la presupusul fals) pentru a frauda eventualii creditori ai domniei sale…
  In rest, numai de bine, mai publicati spete de genul asta, sunt spumoase :))
  Atentie insa la formulare, folositi sintagme de genul “presupusul faptuitor”, “este acuzat ca ar fi…” sau “partea civila/reclamantul sustine ca faptuitorul/parata ar fi…”. La modul cum va formulati articolul riscati sa raspundeti pentru toate prejudiciile de imagine pe care le provocai (Atentie: chiar daca ulterior persoana respectiva este condamnata !!!)

 2. hai lasa-ma.. says:

  *provocati

 3. Ppa says:

  Prin expertiza grafologica s-a constatat ca semnatura este falsa.Expertul este cel care stabileste daca semnatura a fost sau nu falsa. Instanta se conformeaza rezultatului expertizei.Iar daca onor. judecatori sfideaza expertiza, contraexpertiza pot chiar domniile lor ajunge ca inculpati intr-un dosar penal.

 4. hai lasa-ma... says:

  @Ppa
  Judecatorul nu este “tinut” de opiniile exprimate de expert in raportul de expertiza. Judecatorul cauzei poate chiar sa inlature din ansamblul probator raportul de expertiza daca apreciaza ca nu este util, pertinent, concludent sau legal intocmit. Deci, nu expertul stabileste daca semnatura a fost falsa sau nu, el doar intocmeste un raport de expertiza in care isi exprima opinia. Instanta de judecata hotaraste in acest sens. Deocamdata, respectiva expertiza a fost efectuata in cadrul urmaririi penale de un expert angajat al Parchetului, deci nu indepenndent. Poate si probabil se va efectua o expertiza pe faza de cercetare judecatoreasca de un expert independent. Pana atunci, actele juridice defaimate ca fiind false continua sa produca efecte, contrar celor afirmate in articol si de doamna avocat experta in falsuri (in sensul ca este foarte priceputa in a detecta falsurile, sa nu se inteleaga diferit).
  Oricum, inculpata e ca si condamnata, ca daca procurorul zice ca asa e… Asa ca nu va mai agitati…

 5. Ghinea Anica Gabriela says:

  Referitor la articolul publicat de Cristian Florin Franț, în data de 06.10.2015 unde îl compătimea pe ,, omul de afaceri,, vreau să-i atrag atenția asupra faptului că D.S.V. Caraș-Severin a închis activitatea de producție a S.C. Puiu Cenda Prod S.R.L.
  Pentru a dovedi faptul că nu sunt adepta poveștilor lacrimogene și de cancan postez dovada închiderii firmei lui Cenda.

  Văzând pozele de pe profilul doamnei Daiana Rosca, nora ultimei foste doamnă Cenda actuală Gheorghe Manuela Antonela, înțeleg înverșunarea colegilor dumneaei din presă de a publica articole despre ,, omul de afaceri,, Cenda Vasile Gheorghe.
  Menționez faptul că la mijlocul lunii Martie am fost sunată de doamna Daiana Rosca în repetate rânduri și amenințată telefonic de aceasta ,,că dacă nu îi restitui domnului Cenda proprietățiile de bună voie o să aibă ea grijă să apară în presă articole defăimătoare despre mine care mă vor termina din punct de vedere profesional,,
  Arăt că am depus în acest sens la Poliția Municipiului Reșița o plângere în acest sens, iar după ce polițiști au identificat numărul de telefon ca fiind al doamnei Daiana Rosca, eu fiind o persoană care nu obișnuiesc să fac rău semenilor mei cu bună știință, am solicitat ca aceasta să nu fie trasă la răspundere penală pentru faptul că m-a hărțuit și amenințat telefonic în repetate rânduri, solicitând doar ca aceasta să înceteze cu telefoanele.
  Daiana Rosca a încetat să mă apeleze telefonic dar în schimb se pare că colegii dânsei îi fac treaba murdară.
  ,,Cine intră în lături să aibe grijă să nu îl mănânce porcii !,,

  Când suntem părtinitori față de cineva trebuie să fim siguri și de moralitatea acelui om.
  Numitul Cenda Vasile Gheorghe este un violator dovedit, condamnat la 7 ani și ceva de închisoare și un individ fără caracter care și-a lăsat mama în suferință să fie mâncată de viermi de vie.
  Aceasta, mama lui Cenda a fost dusă la spitalul din Oravița de către vecinii și consătenii miloși care nu au putut fi indiferenți la suferințele femeii.
  ,, Marele om de afaceri,, Cenda Vasile Gheorghe și-a luat mama din spitalul de la Oravița și a internat-o la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, unde sărmana lui mamă și-a găsit sfârșitul într-un timp relativ scurt după ce fiul ei a dus-o acolo.
  Și-a lăsat mama moartă, la morga spitalului 2-3 zile, de unde trupul femei a fost ridicat de către o firmă de pompe funebre.
  Era cât pe ce ca ,, omul de afaceri,, Cenda să rateze inclusiv înmormântarea.
  ,, Marele afacerist,, nu i-a organizat, în calitate de unic fiu, nici un priveghi așa cum cere datina și nici pomenile creștinești conform ritualurilor ortodoxe.
  Acesta, Cenda Vasile Gheorghe, de-a lungul timpului a încheiat mai multe tranzacții care au avut ca finalitate Instanța de judecată, el fiind un procesoman.
  Aș vrea să vă amintiți de toate persoanele pe care acest personaj le-a înșelat și de pe urma cărora a avut tot timpul ceva de câștigat.
  Una dintre aceste persoane, din câte am auzit de la apropiații lui Cenda, este Doamna Adina din Lugoj pe care Cenda a ruinat-o și datorită căreia el și-a construit afacerea cu pâine.
  Daniel Cenda, soțul doamnei Daiana Rosca și fiul adoptiv al lui Cenda Vasile Gheorghe, știe foarte bine despre cele arătate în această postare.

 6. […] Semnături false pe documentele prin care a fost jecmănit afaceristul Puiu Cenda! (VIDEO) […]