Semmeringul bănățean văzut prin ochii celor mici

În contextul în care, în urmă cu doar câteva luni, bănățenii au reușit să facă front comun pentru a împiedica închiderea circulației regulate pe ruta Oravița-Anina, weekendul acesta bijuteria de o valoare inestimabilă a Banatului va putea fi admirată de către cei mici, o categorie care în viitor ar putea rescrie istoria superbului traseu, fără să mai aducă în discuție subiectul profitabilității.

Săptămâna aceasta, duminică, 9 februarie, Sindicatul Liber „Feroviarul” M/C din complexul CFR Caransebeș împreună cu membrii de Sindicat și Poliția Transporturilor Feroviare demarează o acțiune de promovare a Semmeringului bănățean, beneficiarii acestui demers fiind elevii din cadrul școlii cu clasele I-VIII Armeniș, cei care vor face o excursie pe ruta Oravița-Anina, acolo unde frumusețea peisajului taie respirația în orice anotimp.

Potrivit președintelui Sindicatului Liber „Feroviarul” M/C din complexul CFR Caransebeș, Ioan Dorca, elevii vor fi însoțiți în această călătorie de către doamna profesor Iconia Miculescu, întregul traseu al tinerilor fiind presărat cu nenumărate surprize.

„Dis-de-dimineață, înainte de excursia propriu-zisă pe calea ferată Oravița-Anina, tinerii vor vizita Cascada Bigăr, după care la ora 11.15 urmează călătoria spre Semmeringul bănățean. Ajunși la destinație, acolo va fi o masă tradițională românească (pâine de casă, caltaboş, șuncă). De asemenea, copiii vor merge la un restaurant pentru a servi câte o pizza și un pahar de suc natural, după care undeva în jurul orei 14.20 ne vom porni spre casă”.

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100

Deplasarea copiilor se va face cu microbuzul școlar, în timp ce restul costurilor vor fi suportate de Sindicat.