Fără vitrine frigorifice în Piaţa Gugulanilor, deocamdată. Banii se duc spre finalizarea halei de lactate

Vitrinele frigorifice din Piaţa Gugulanilor, mult disputate în plenul Consiliului Local în urmă cu mai bine de 6 luni, vor face cale întoarsă la distribuitor. Comisia de recepţie a constatat că nu deţin certificat de omologare europeană, astfel că nu pot fi achitate. 

Aceste vitrine nu au primit nici acceptul Consiliului Local în prima fază, după ce aleşii locali liberali au declarat că mai întâi au fost achiziţioate şi abia dubă aceea s-a cerut votul consilierilor pentru investiţie.

CITEŞTE ŞI:

„Este o achiziție făcută înainte de a fi aprobată legal, care apoi s-a dorit să fie acoperită, mușamalizată!”

Şefa biroului Piaţa Gugulanilor, Luminiţa Verdeş, ne-a precizat că aparatele frigorifice vor fi restituite firmei de unde s-a achiziţionat pentru că ele nu au fost achitate, administraorul societăţii fiind notificat în acest sens.

„Noi am făcut două notificări, pentru cele 15 vitrine frigorifice, dar nu ne-au răspuns. Factura nu a fost achitată, pentru că membrii comisiei finale de recepţie a aparatelor s-au opus semnării procesului verbal pentru că nu întruneau condiţiile privind certificatul european. Noi nu aveam nevoie de aceste vitrine. Ca să ajungem să cumpărm vitrine şi vă asigur că vor fi conform legii, noi trebuie să terminăm construcţia halei de lactate unde ar fi trebuit să fie amplasate vitrinele. Acestea sunt obiecte şi nu le-am prins pe lista de investiţi din acest an, doar lucrări de construcţie ca să finalizăm odată hala şi să obţinem autorizaţiile pentru punerea ei în funcţioune.”, ne-a declarat Luminiţa Verdeş.