„Este o achiziție făcută înainte de a fi aprobată legal, care apoi s-a dorit să fie acoperită, mușamalizată!”

Viceprimarul Caransebeșului, liberalul Marius Isac, îl acuză subtil pe primarul liberal Felix Borcean, că ar fi părtaș la o achiziție făcută din banul public care miroase urât! 

Liberalii au ieșit cu imaginea destul de șifonată din cea mai recentă ședință a Consiliului Local Caransebeș după ce, inițial, s-au opus cu vehemență achiziționării unor vitrine frigorifice și instalații de aer condiționat pentru hala de lactate care așteaptă de opt ani să fie inaugurată. Vicele Marius Isac vine acum cu mai multe precizări, care să justifice de ce consilierii PNL s-au opus atât de vehement investiției.

Observ că a devenit o pasiune pentru unii să arunce vina pe altcineva pentru unele achiziții mai puțin corecte făcute de unele personaje. Din câte știu, achiziția de frigidere a fost inițiată în Sistemul Electronic de către Piața Gugulanilor în data de 07.08.2019, când a fost publicat anunțul și finalizarea achiziției a fost în data de 08.08.2019. Mai mult decât atât, tot cineva încheie și contractul de furnizare echipamente în data de 07.08.2018. Întreb, cum s-a încheiat un contract pentru furnizare echipamente fără a avea la bază un HCL și o listă de investiții aprobată în Consiliul Local? În baza a ce s-a făcut această achiziție? Dacă este făcută fără a avea la bază un HCL sau o listă de investiții aprobată anterior în ședință de Consiliu Local, atunci această achiziție este ilegală, iar cei răspunzători vor răspunde pentru ea”, a comentat viceprimarul Caransebeșului.

CITEȘTE ȘI:

De opt ani, cu musca-n lapte! Un amărât de WC îi ține pe gugulani la marginea civilizației!

Isac trece apoi la acuzații directe, care-l vizează pe primarul Borcean. Acesta din urmă ar fi trecut vitrinele frigorifice și aparele de climatizare pe lista de investiții a Primăriei Caransebeș, știind, probabil, de la directorul Pieței Gugulanilor, că achiziția fusese deja făcută. „Poate discuțiile din Consiliul Local nu au fost explicite, dar este vorba de o achiziție făcută înainte de a fi aprobată legal! Și care apoi s-a dorit să fie «acoperită», «mușamalizată»! De ce oare atâta grabă? Eu susțineam că trebuie să avem în vedere finalizarea investiției de la Piața Gugulanilor și să facem investițiile, achizițiile în ordinea firească necesară pentru autorizarea sanitar-veterinară. Nu să facem achizițiile în funcție de simpatia pentru anumiți furnizori de echipamente! Domnul Felix Borcean știa că s-a făcut achiziția inainte de aprobarea includerii echipamentelor frigorifice pe Lista de Investiții?”, a mai spus viceprimarul Isac.