Ajutoare de urgență de peste 1,6 milioane de lei, aprobate de Guvern, inclusiv pentru județul Caraș-Severin!

Guvernul Orban a aprobat ajutoare financiare pentru 470 de familii şi persoane singure aflate în situații critice, identificate pe baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile judeţene de inspecţie socială.

Hotărârea aprobată zilele acestea stabilește că 344.500 lei ajung la 59 de familii și persoane singure din județele Alba, Bacău, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și municipiul București, care se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată. Persoanele respective se confruntă cu diverse probleme socio-materiale și de locuit, inclusiv cu probleme grave de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele.

Totodată, 1.283.500 de lei vor fi acordați pentru 407 familii și persoane singure din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București care au probleme grave de sănătate sau se află în situații deosebite ce pot conduce la riscul de excluziune socială. În plus, suma de 4.000 de lei va fi acordată pentru o familie din județul Neamț, care se află în situație de necesitate cauzată de inundații, iar 15.800 de lei pentru un număr de 3 familii din județele Dâmbovița, Iași și Neamț, care se află în situații de necesitate cauzate de accidente.

„În momentul în care apare hotărârea oficială de la București vom ști ce sumă s-a alocat pentru cazurile din județul Caraș-Severin. Deocamdată, nu avem mai multe informații.”, precizează purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (A.J.P.I.S.) Caraş-Severin, Alina Preda.

În județul Caraș-Severin există două cazuri care se încadrează pentru primirea ajutorului financiar de urgență.

UPDATE, vineri 07 februarie, ora 13.30

Ajutorul de urgență acordat pe raza județului Caraş-Severin este în cuantum de 6.400 lei, sumă care s-a dat în localitatea Reșița și Anina. O persoană a beneficiat de 1.400 de lei, iar cealaltă de 5.000 de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/