Un om de afaceri, obligat să-și îngroape investiția și să reamenajeze un parc! După 15 ani!

Societatea Consiron Trust din Reșița, aparținându-i omului de afaceri Emil Bulboacă, a fost obligată deja de a doua instanță de judecată să dărâme tot ce a început să construiască în urmă cu 15 ani pe spațiul verde din spatele Gării de Nord!

Curtea de Apel Timișoara a respins apelul exercitat de SC Consirom Trust SRL împotriva sentinţei civile pronunțate în mai 2019 de Tribunalul Caraş-Severin, sentință prin care la dispus rezilierea contractului de concesiune nr. 8158/09.06.2005. Prin aceeași sentință, firma lui Emil Bulboacă a fost obligată a plata redevenţei restante către municipalitate, în sumă de aproximativ 85.000 de lei, și la plata penalităţilor de întârziere, în cuantum de 0,02% pe zi de întârziere. Și mai important este că instanța a dispus obligarea firmei la dezafectarea zonei concesionate şi aducerea acesteia la starea iniţială, pe cheltuiala sa.

SC Consirom Trust SRL mai are o singură cale de atac, recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Pe spațiul verde de pe malul Bârzavei, Bulboacă a intenționat să ridice un hotel. S-a oprit la fundație și câțiva stâlpi de beton. Tot terenul a fost împrejmuit în acest timp cu gard și a funcționat mai degrabă pe post de garaj pentru utilajele firmei. Procesul a fost deschis de Primăria Reșița după ce discuțiile amiabile dintre primarul Nelu Popa și SC Consirom Trust SRL au eșuat. Un alt litigiu tranșat în instanță dintre omul de afaceri și municipalitate este legat de Platoul Secu. Și acolo e vorba despre o concesiune și despre obligații respectate doar în mică măsură de o altă firmă a familiei Bulboacă. Edilul-șef a cerut în instanță să se constate încălcarea prevederilor contractuale, astfel încât să poată elibera de sarcini Platoul Secu.