A treia condamnare pentru femeia răpită, stropită cu vopsea, ciopârțită în cap și abandonată dezbrăcată pe câmp!

Trei femei din Oravița au fost condamnate definitiv după ce au luat-o pe sus pe o tânără, au trasportat-o la ieșirea din oraș și au supus-o unor umilințe precum în filmele cu mafioți!

Curtea de Apel Timișoara a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa și inculpatele Cristina Loredana Racu şi Ana Maria Minda împotriva sentinţei penale pronunţată anul trecut de Judecătoria Oraviţa. Desfiinţând în parte sentinţa apelată şi rejudecând, magistrații timișoreni au găsit-o vimovată și au condamnat-o la pedeapsa de un an închisoare pentru complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal și pe Ibiana Rebeca Veljkovic, fostă Schinteie. Instanța a dispus totodată suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În plus, inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Reşiţa sau al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin. La instanța de fond, aceasta scăpase fără vreo pedeapsă, reținându-se că nu avea la acea dată antecedente penale și că are posibilitatea să se îndrepte. 

În cazul inculpatelor Racu şi Minda, Curtea de Apel Timișoara a dispus înlăturarea obligaţiei de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Le-a impus în schimb să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Cele două rămân cu condamnările din primă instanță: 11 luni de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal! Executarea pedepsei a fost suspendată sub supraveghere și în cazul lor pe un termen de doi ani. Timp în care inculpatele sunt obligate să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei Vărădia sau în cadrul Primăriei Oraviţa.

Victima celor trei femei este Monica Bojin, tânăra care îl acuza pe procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, George Bucurică, de hărțuire sexuală. Acuzații rămase neprobate!