Semmeringul bănățean scapă de pericol? Parlamentarii cărășeni, „treziți” de oamenii de rând

explo 1000x200

Semmeringul bănățean a devenit cartoful fierbinte în Parlamentul României. Doi politicieni din Caraș-Severin se opun limitării circulației CFR pe ruta Oravița-Anina. Nu înainte ca problema să fie sesizată de oamenii simpli din teritoriu.

După ce senatorul PNL Marcel Vela a adresat o interpelare ministrului Transporturilor luni, în Parlamentul Românei, împotriva deciziei Căilor Ferate Române de a închide circulația feroviară în timpul săptămânii pe cea mai veche linie ferată din țară, deputatul PSD Luminița Jivan a anunțat că turiștii vor putea folosi în continuare această rută, ba mai mult se vor atrage fonduri pentru modernizarea acesteia.

CITEȘTE ȘI: Luminița Jivan schimbă macazul Semmeringului bănățean. Ba chiar promite soluții de modernizare a liniei ferate

Decizia CFR de sistare a circulației feroviare pe ruta Oravița-Anina în timpul săptămânii ar trebui să intre în vigoare în câteva zile, astfel că senatorul Marcel Vela s-a adresat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, luni, 16 septembrie:

„După ce că pentru reabilitarea transportului nu ați făcut mai nimic, deși ați promis la vizitele tumultuoase în județul Caraș-Severin, iată că acum distrugeți și ce funcționează bine: transportul feroviar turistic pe Semmeringul bănățean. În loc să modernizați infrastructura de transport din România, țară cu un potențial turistic fabulos, o nimiciți, împiedicând astfel dezvoltarea economică a comunităților locale. Vă adresez rugămintea, domnule ministru al Transporturilor, de a-mi răspunde la următoarele întrebări: 1. Decizia CFR de a diminua drastic circulația trenurilor pe Semmeringul bănățean are la bază un studiu de impact? Care este de fapt strategia Ministerului Transporturilor pentru modernizarea infrastructurilor rutier și feroviar din județul Caraș-Severin? Ce investiții a făcut ministerul pe care-l conduceți în Caraș-Severin în acest domeniu? Solicit răspuns scris și exact.”, declară public Marcel Vela, rugându-l pe ministrul Cuc să nu mai dea răspunsuri evazive ca în cazul solicitării sale anterioare legate de Aeroportul Otopeni.

Deși nu a venit cu multe amănunte, deputatul PSD Luminița Jivan a anunțat a doua zi (marți, 17 septembrie) că a discutat cu ministrul Cuc și călătoriile cu Semmeringul bănățean vor continua, în ciuda anunțului venit din partea CFR de suspendare a călătoriilor din timpul săptămânii, începând cu 25 septembrie, pentru că ar fi o afacere neprofitabilă.

 

banner 970 x 250