Biciclete gratuite la Reșița! Care sunt condițiile de folosire și în cât timp trebuie să le returnezi?

În sfârșit, bicicletele amplasate în diverse zone ale Reșiței pot fi folosite, nu doar admirate. Nu e nevoie de niciun leu, ci doar de un smartphone și o aplicație. Bineînțeles, există și un set de reguli pentru cei care doresc să facă mișcare.

Primăria Reșița a anunțat ieri că cele 60 de biciclete achiziționate pot fi folosite de doritori. Pentru a putea ridica unul dintre mijloacele de transport ecologic, este nevoie doar de o aplicație instalată pe telefonul mobil: Linka Go. Este necesară crearea unui cont, folosind numele, prenumele, adresa de e-mail și numărul de telefon. În momentul în care dorești utilizarea unei biciclete, trebuie să scanezi codul QR de pe aripa din spate sau să introduci manual numărul ei.

Bicicletele sunt amplasate în următoarele zone: două puncte în Centrul Civic, un punct la Intim și un alt punct în Parcul Tricolorului.

În momentul în care dorești să returnezi bicicleta, trebuie să urmezi din nou câțiva pași: odată ajuns într-unul dintre punctele enumerate, în aplicație se folosește opțiunea „END RIDE”, se ține apăsat 3 secunde, după care se glisează spre dreapta. Se verifică dacă sistemul de protecție este închis și… gata!

Bicicletele pot fi închiriate doar între orele 8.00 și 22.00. În plus, toate mijloacele de transport pe două roți sunt monitorizate prin GPS, iar folosirea lor mai mult de 4 ore atrage după sine sancțiuni. După 12 ore, se poate considera furt, fiind sesizate organele competente.

Perioada de funcționare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 1 noiembrie – 30 martie sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile.

Alte informații pot fi obținute la numărul de telefon 0772 271 126.