Spectacol pentru copii, cu copii! Avanpremieră la Reșița

Cu forțe noi după vacanță, Teatrul de Vest Reșița invită toți copiii și nu numai la piesa de teatru „Năzdrăvăniile lui Nică”, după Ion Creangă.

Joi, 19 septembrie, la ora 9.30 va avea loc avanpremiera spectacolului pentru copii „Năzdrăvăniile lui Nică” după Ion Creangă, de Iustina Prisăcaru. Piesa de teatru era programată pentru ziua de 15 septembrie, dar, din motive medicale, a fost amânată. „Spectacolul s-a repetat și în vară. Acum trebuia doar terminat. Trei dintre actorii din distribuție au intrat deodată în medical”, ne spune managerul teatrului reșițean, Florin Ionescu.

Din distribuție fac parte copiii: Darius Balint, Filip Ichim, Alesia Caimac și Roberta Kloțbir, precum și actorii Teatrului de Vest Reșița: Camelia Ghinea, Marius Tudor, Florin Ruicu, Ana-Maria Cizler și Sorin Fruntelată. „Sunt niște copii minunați, am lucrat foarte bine cu ei. Sunt talentați, receptivi, muncitori – ideal! Sunt foarte mulțumită de colaborarea mea cu trupa artistică și de stafful tehnic – care a lucrat cu dăruire și cu pricepere foarte bună”, astfel a descris Iustina Prisăcaru actorii piesei de teatru și felul în care au decurs lucrurile de-a lungul pregătirilor.

leader board 728 x 90 px

Filip Ichim, elev și actor ce face naveta de la Bocșa, va avea rolul lui Nică din povestea lui Creangă: „Mă simt foarte bine! Un personaj frumos. Mă simt mândru să fiu Nică!”, declară acesta.

Camelia Ghinea, actriță a Teatrului de Vest Reșița, vorbește și aceasta cu mult entuziasm și este mândră de eforturile copiilor ce au muncit pentru a juca rolurile din spectacol: „Deși au început școala, au și teme, au ore, și-au făcut treaba foarte bine. Sunt conștiincioși, talentați, au trecut printr-un casting. Copii care-și văd de treabă, și dincolo de orice, iubesc teatrul”.

Biletele se pot achiziționa atât de la casieria Teatrului de Vest Reșița, cât și online, pe eventbook.ro.

Johannes Lang, prezent la Teatrul de Vest Reșița după spectacolul „39 de trepte” s-a întors pentru o altă comedie – „Prenumele”. „Premiera, dacă totul decurge cum trebuie, va fi în luna octombrie”, anunță managerul teatrului.

Sâmbătă, de la ora 16.00, actorii-copii ai piesei „Năzdrăvăniile lui Nică” vor apărea într-un film, regizat de Sergiu Zorger: „Acesta a fost filmat în urmă cu doi ani, în Reșița și este produs de Academia de Artă Media din Köln. Doritorii vor avea intrare gratuită la film, la Teatrul de Vest Reșița. De asemenea, va fi redifuzat la finalul lunii octombrie, pentru a avea timp de promovare, de data aceasta fiind prezent și producătorul filmului”, ne mai spune Florin Ionescu.