Semenicul lui Gruia Stoica, în faliment! Hotelurile de pe munte și cel din centrul Reșiței, sigilate și scoase la vânzare!

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Tribunalul Caraș-Severin a dispus ieri, după șapte ani de încercări și reorganizare, deschiderea procedurii generale a falimentului debitorului SC Turist Semenic SRL, societatea controversatului Gruia Stoica, proprietara infrastructurii hoteliere aflată în paragină pe Muntele Semenic! 

Primăria Reșița a forțat intrarea în faliment a societății cu scopul de a prelua la un preț rezonabil Hotelul Semenic din centrul municipiului, dar Gruia Stoica a băgat mâna în buzunar, și-a împrumutat firma numai să o scape de faliment și de lichidare prin vânzarea bunurilor la valori chiar sub cele evaluate. Problemele SC Turist Semenic sunt însă mult mai mari, după cum a constatat instanța de Contencios, Administrativ și Fiscal a Tribunalului Caraș-Severin și asta deoarece, odată închise și lăsate în paragină, hotelurile n-au mai produs niciun leu.

În consecință, s-a deschis procedura generală a falimentului, s-a desemnat un lichidator judiciar și s-a dispus dizolvarea societăţii debitor. Până la data de 5 noiembrie trebuie predată a gestiunea către lichidator și în perioada imediat următoare trebuie definitivat a tabelul creanţelor. Tribunalul a dispus totodată otificarea deschiderii procedurii de faliment comitetului creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă.

„În temeiul art.113 din Legea privind procedura insolvenţei, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare”, mai precizează hotărârea instanței. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de o săptămână.

CITEȘTE ȘI:

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

Procurorii DIICOT, aduși de Gruia Stoica pe Semenic! Pe urmele grupului infracțional al lichidatorului Ion Tudor!

Gruia Stoica a pus jos 500.000 de lei ca să scape de Primăria Reşiţa! Miza: Hotelul-ruină Semenic?

25 de milioane de euro pentru renașterea Semenicului! Primăria Reșița repune Caraș-Severinul pe harta domeniilor schiabile!

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif