SEMENIC – MUNTELE DEZASTRU. Nedeia, Gozna și Semenic, evaluate la prețuri exorbitante! „Știți foarte bine cum acționează frații Stoica, știți cum e în România!”

explo 1000x200

Hotelurile de pe Muntele Semenic ale societății Turist Semenic, abandonate de ani buni în paragină, valorează în mod paradoxal o avere. Proprietarul lor, omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat deja definitiv de instanțele din România pentru afaceri murdare, a primit totuși o ofertă concretă, numai că investitorul interesat de redeschiderea hotelurilor a înțeles în cele din urmă că e mai bine să-și vadă de treabă, în Franța.

Scriam vineri despre Hotelurile Semenic, Nedeia și Gozna, sau mai bine spus ce a mai rămas din ele, despre telescaun și un teren de 13.000 mp, evaluate împreună la peste un milion de euro. Dezvăluiam totodată și intenția creditorilor SC Turist Semenic SA de a valorifica aceste imobile. Potrivit caietului de sarcini, dacă după organizarea a trei ședințe de licitație acestea nu și-ar fi găsit cumpărător, ar fi urmat să fie vândute la cel mai bun preț oferit de cineva. Adunarea Creditorilor era cea care trebuia să aprobe oferta prezentată.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157628864248153″]

Un om de afaceri român, stabilit de mulți ani în Franța, a aflat că proprietățile societății lui Gruia Stoica de pe Muntele Semenic vor fi scoase la vânzare. S-a urcat în avion și a venit să vadă despre ce e vorba. „Mi s-a rupt inima în două când am văzut ce frumoasă e zona, dar că e lăsată în abandon. Am fost pus în legătură cu Vasile Didilă, fratele lui Gruia Stoica. M-am întâlnit cu el și mi-a povestit că societatea este în insolvență. I-am propus, pentru hotelurile de acolo și niște pârtii de schi, 350.000 de euro. A fost de acord! A zis că nu poate să mi le dea așa, că trebuie să treacă niște etape, că sunt câteva proceduri, că trebuie să scoată totul la licitație și eu să particip la licitație. S-au evaluat bunurile la niște prețuri exorbitante, peste valoare lor! S-a făcut de trei ori licitația, scăzând prețul cu 25% la fiecare strigare. Nu a participat nimeni la licitațiile astea! Pe urmă, când a fost propunerea liberă, eu am venit cu o ofertă de 290.000 de euro. Având în vedere că ei nu au făcut o evaluare la toate bunurile, ci doar la o parte, eu am adaptat prețul meu de 290.000 de euro la înțelegerea noastră”, a explicat omul de afaceri pentru expressdebanat.ro. De ce nu-i dezvăluim identitatea omului interesat de Semenic veți înțelege din cele ce urmează.

CITEȘTE ȘI:

SEMENIC – MUNTELE DEZASTRU. Infractorul Gruia Stoica refuză reabilitarea hotelurilor Semenic, Nedeia și Gozna! Vrea milioane pe niște ruine!

Deși Vasile Didilă bătuse de principiu palma pentru vânzarea imobilelor respective la un preț de aproximativ 300.000 de euro, în cele din urmă afacerea nu s-a mai încheiat. Adunarea Creditorilor de la SC Turist Semenic a refuzat în 22 noiembrie anul trecut oferta. Omul de afaceri din Franța s-a simțit păcălit și a apelat la instanțele de judecată, cerând judecătorilor de Contencios, Administrativ şi Fiscal să anuleze hotărârea adunării creditorilor, considerându-se îndreptățit să intre în posesia imobilelor. „Eu am fost singurul care am participat la licitație, eu am fost singurul care le-a oferit banii aceștia pentru bunurile de acolo. S-au sucit și au spus că nu mai vor să vândă, că prețul nu le convine. În caietul de sarcini nu a existat nicio restricție. S-a stabilit că se vinde la prețul cel mai bun oferit. Eu m-am adresat instanței. De fapt, ei vor să vândă numai o parte din patrimoniu, vor să vândă numai hotelurile. Eu cer în instanță să fie obligați să își respecte caietul de sarcini și să respecte condițiile în care s-a început vânzarea. Știți foarte bine cum acționează frații Stoica, știți dumneavoastră cum e în România! Mulți ar vrea să deblocheze situația acolo, dar din păcate cei doi frați știți cum sunt”, a mai declarat potențialul investitor pentru Express de Banat.

Ce a vrut să spună acesta despre modul în care ar acționa Gruia Stoica și fratele lui e greu de spus cu certitudine, poate doar interpretat. Mai ales după ce s-au întâmplat lucruri ciudate, după ce omul de afaceri a anunțat dintr-o dată că nu-l mai interesează Semenicul. Asta deși procesul merge mai departe!

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru amănunte despre dezastrul de pe Muntele Semenic!

banner 970 x 250