Șeful Direcției Tehnice din Primăria Timișoara, în vizorul lui Dominic Fritz. Activitatea lui Culiță Chiș, verificată de corpul de control al primarului

Primarul Dominic Fritz a dispus corpului său de control să verifice activitatea lui Culiță Chiș, după ce mai multe catarge pentru drapele au fost montate în Timișoara, fără autorizație de construcție, la comanda directorului Direcției Tehnice. Fritz l-a criticat pe Chiș pentru că și-a luat concediu în această perioadă. 

În Timișoara, primăria a montat șase catarge: în fața Catedralei Mitropolitane, în intersecția bdul. I.C Brătianu – bdul. Michelangelo, pe str. Holdelor – str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sens AEM – Piața Gheorghe Domășnean și Calea Șagului – în dreptul Shopping City.

Potrivit primarului Dominic Fritz, niciun catarg nu a fost amplasat cu respectarea legii. Toate au fost ridicate fără autorizație de construcție. „Eu sunt destul de revoltat. Poliția locală și-a făcut datoria, a întocmit procese verbale de contravenție pe numele domnului Culiță Chiș care este directorul Direcției de Drumuri, Poduri, Pasaje. Și domnul Chiș a contestat aceste procese verbale, dar a pierdut. Domnul Chiș nu a făcut niciun demers până acum pentru a intra în legalitate.”, a declarat Fritz.

În context, Fritz a cerut verificarea lui Chiș. „Am dispus o misiune a corpului de control al primarului să vadă exact pe ce bază s-au dat dispozitive, cine a plătit pentru aceste catarge, ce documente există în spatele lor și de ce nu s-a intrat în legalitate nici măcar după ce a fost această amendă. Când corpul de control va avea răspunsurile, vom putea trage și concluzii disciplinare. Domnul Chiș, momentan, este în concediu 30 de zile. Este o cutumă pentru unii funcționari publici să plece ori în concediu de odihnă ori în medical atunci când apar niște probleme, dar și asta este pe baza legii și respectăm și în sensul ăsta legea.”,  a declarat primarul Timișoarei.

Totuși, Fritz a explicat că în cazul în care corpul de control va sesiza comisia de disciplină, prea multe măsuri disciplinare nu se vor putea lua, cel puțin momentan.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Comisia primăriei a fost declarată constituită ilegal, după o plângere efectuată de doamna Mirela Toc (n.r, angajată în Primăria Timișoara) împotriva fostului primar al Timișoarei. În octombrie anul trecut, CCR a avut o decizie care a dus la starea de fapt că toate comisiile de disciplină nu au o bază legală. Acum așteptăm să acționeze Guvernul. Toate deciziile luate de comisia de disciplină pot fi până atunci contestate.”, a explicat Fritz.

Ce se întâmplă cu catargele?

Cu 3 dintre cele 6 catarge amplasate în oraș, primăria mai are timp să intre în legalitate. Primarul spune că personal nu îl deranjează și că vrea să se găsească o soluție ca acele catarge să rămână pe loc.

„Personal, nu am o sete foarte mare să dau jos aceste catarge și nu trebuie să subliniez că suntem cu toții conștienți de sensibilitățile în jurul acestei teme. În același timp, trebuie să găsim o variantă legală. Nu voi permite să rămânem în ilegalitate.”, a conchis Fritz.

CITEȘTE ȘI: Uite catargul, nu e catargul! Viziunea lui Robu despre centrul istoric al Timișoarei

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/