În Reșița se reintroduce sistemul de parcare cu plată. Excepție vor face parcările galbene

În prima lor ședință din 2021, consilierii reșițeni au aprobat astăzi regulamentul de organizare și funcționare de parcare cu plată. Se revine la acest sistem după o pauză de aproape doi ani. Pe lângă cele peste 600 de locuri de parcare publică, au fost indentificate alte 400.

„Începând cu luna martie, Primăria va demara această procedură prin Serviciul de parcări și vom reiniția parcările cu plată. Ele vor avea un preț pe oră de 2 lei, 2 lei și jumătate, dacă nu mă înșel, șoferii vor beneficia de sisteme de plată inteligente, cu card, cu telefon mobil sau vor plăti cash, pe un proiect european ce-l vom depune la ADR pe Smart City. Vom introduce pastile de senzori în parcări prin care vom putea gestiona foarte bine acest serviciu public. Dacă în cinci minute nu se achită contravaloarea parcării, senzorul trimite mesaj către dispecerat și cei trei, patru angajați pe care îi vom avea vor interveni rapid”, a spus primarul Reșiței într-o conferință de presă.

Popa ne asigură că nu vom mai vedea oameni umblând printre mașini cu camerele de filmat, hăituind șoferii. El speră ca reșițenii să înțeleagă că acest serviciu inteligent este unul civilizat. „Un oraș inteligent este un oraș care acolo unde există presiune pe locurile de parcare, acestea se fac cu plată. Am explicat și de ce, dacă ai parcări cum sunt cele de azi, oamenii își lasă mașinile cumpărate din Austria și Germania în parcarea de la Nera, și cine vine cu treabă în zonă nu își va putea parca mașina sau să plătească, pentru că sunt mașini care poate stau acolo de două, trei luni. Trag un semnal de alarmă și pentru cei care aduc mașini de afară să le vândă în România, că trebuie să se reorganizeze, iar Primăria Reșița le pune la dispoziție un loc în apropiere de Ocico“, i-a atenționat Popa pe cei care practică astfel de comerț stradal.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Edilul șef a mai spus că absolut toate parcările vor fi prinse într-un program de modernizare, anul acesta se va începe cu zona Victoria, pe două dintre laturile complexului comercial, cu parcările de lângă Universitatea „Eftimie Murgu“ și Tribunal. Ca noutate, vor fi amenajate așa-zisele parcări galbene, cu o gratuitate de 30 de minute, timp în care șoferii își pot rezolva anumite probleme în instituțiile din apropiere.

„Dorim să descurajăm venirea la serviciu cu mașina și ocuparea unui loc de parcare timp de opt ore, la Primărie și Consiliul Județean, de exemplu. Toate parcările publice vor fi cu plată”, ne asigură primarul Popa.

banner maxagro