Primarul Dănilă s-a convins: „Orașul ăsta nu mai are nici bănci, nu mai are nici școli, devenim o enclavă!”

Edilul-șef a avut nevoie de doar câteva luni de analiză a situației Primăriei și serviciilor sau societăților din subordine pentru a da un prognostic îngrijorător legat de viitorul orașului Bocșa. Chiar dezastruos!

Emanuel Dănilă a vorbit în fața consilierilor locali de o parte dintre problemele majore identificate, probleme care îi dau mari bătăi de cap și pentru care la această oră nu are prea multe soluții. În primul rând, primarul Bocșei a vorbit despre iluminatul public, care costă astăzi o avere, dar care nici nu poate fi lăsat în sarcina angajaților instituției, deoarece nu există personal calificat. Taxele și impozitele nu s-au plătit cu anii, iar acum sunt de recuperat aproape 20 de milioane de lei, a mărturisit edilul liberal. Cel mai grav este însă că există două proiecte accesate de Primăria Bocșa care riscă să fie ratate, ceea ce ar însemna returnarea unor sume uriașe, care ar băga Primăria în faliment. Primul e legat de transportul public. Autobuzele achiziționate nu cu mult timp în urmă stau trase pe dreapta, fiind defecte, iar Dănilă vorbește de riscul returnării a cel puțin 300.000 de euro. Alți 400.000 ar putea fi imputați într-un alt proiect, pe incluziune socială, atrage atenția primarul Bocșei. Se adaugă la toate acestea dotarea aproape inexistentă a serviciilor publice, în special în ceea ce înseamnă gospodărie comunală, astfel că sacii cu gunoi stau și câte cinci zile pe străzile orașului până să fie ridicați.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Problema e că nu s-a făcut nimic în zeci de ani. Sunt proiecte din cauza cărora vom suferi repercusiuni, am să dau date în ședințele următoare. Orașul ăsta nu mai are nici bănci, nu mai are nici școli, devenim o enclavă!”, a concluzionat Emanuel Dănilă.

banner maxagro