UPDATE. Șefa secției de Oftalmologie, declarată incompatibilă de ANI!

promovare online Timisoara Casa Auto

Șefa secției de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost declarată incompatibilă de ANI. Felicia Quint a deținut simultan funcția de șef al secției și pe cea de administrator al unei societăți de profil.

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că dr. Felicia Quint a deținut, în același timp, funcția de administrator al societății Ophthaquint și pe cea de șef al secției de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița. Medicul a deținut cele două funcții în perioada 1 octombrie 2008 – 7 ianuarie 2015. Potrivit ANI, Felicia Quint a încălcat astfel dispozițiile art. 185, alin. 15 din Legea nr.95/2006 potrivit căruia: „Dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b), c) și d) referitoare la incompatibilități și ale art. 180, alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice”/”Dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b), c) și d) referitoare la incompatibilități și ale art. 178, alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice” și respectiv dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr.95/2006 potrivit căruia: „Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate”.

În apărarea sa, Felicia Quint a depus deja un punct de vedere la dosarul de evaluare. Potrivit ANI, fapta sa constituie abatere disciplinară și „persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

promovare banner maxagro

UPDATE, ora 12.15

„În momentul apariției Legii incompatibilității, eram șef de secție și administrator, dar nu am știut de apariția Legii. Mi se părea normal ca cei doi juriști ai spitalului să mă fi anunțat despre acest lucru. În momentul în care am primit înștiințarea, am ieșit din funcția de administrator. Mai precizez că, în această funcție, nu am luat niciun leu. Am făcut contestație, dar nu am primit niciun răspuns”, a declarat dr. Felicia Quint.

publicitate tmc 640