Ro-A Tir își poate retrage rablele în garaj! Nelu Popa aduce tramvaie noi, pe bani europeni!

Primarul Reșiței, despre care se spune că a făcut numai lucruri trăznite de când a fost instalat în fotoliul de edil-șef, e gata să se bucure de recunoștința tuturor cetățenilor! Și asta pentru că pregătește înlocuirea autobuzelor vechi și periculoase cu tramvaie ultramoderne, cum a văzut el când umbla prin Germania!

Nelu Popa a criticat în termeni duri, în timpul campaniei electorale, serviciile de transport public de persoane. A văzut la acea vreme cu ochii lui cum o rablă de la Ro-A Tir a luat foc în trafic și a promis că, dacă ajunge primar, va internaliza serviciul. Mai exact, că va renunța la serviciile de proastă calitate oferite de firma adusă de Stepanescu și va reînființa IGOR-ul (Întreprinderea de Gospodărire Orășenească Reșița).

Discuțiile pe care le-a avut cu mai mulți băieți isteți l-au ajutat pe primarul Popa să știe cum ar trebui să arate transportul public de persoane în Reșița. „Dacă modernizăm linia de rulare a tramvaiului, total, cei unsprezece kilometri, scoatem dale, absolut tot, şi punem o cale de rulare nouă, care să fie fiabilă, fără zgomot şi aşa mai departe, primim fonduri europene. Dacă luăm alte tipuri de vehicule, autobuze electrice, troleibuze, nimeni nu ne dă bani ca să scoatem calea de rulare, pe care oricum trebuie să o scoatem. În acest context, mi s-a părut mie, şi nu numai mie, şi celor care au studiat matematic această problemă, celor de la ADR Vest Timişoara, ni s-a părut oportun să schimbăm calea de rulare cu una nouă şi să achiziţionăm tramvaie pe fonduri europene”, explică Nelu Popa.

leader board 728 x 90 px

Edilul vrea să profite de faptul că, în scurt timp, mai exact în 2017, contractul cu Ro-A Tir expiră și pregătește deja terenul pentru ca Reșița să aibă în sfârșit mijloace de transport civilizate. În acest sens, în ședința Consiliului Local din luna septembrie, programată pentru ziua de marți, va fi supus votului aleșilor locali un proiect de hotărâre inițiat de primarul Popa, prin care se solicită „exprimarea acordului pentru înființarea unei societăți de transport public de persoane în municipiul Reșița”. Practic, este un prim semn că Ro-A Tir își poate retrage rablele în garaj, în timp ce Popa pleacă după banii europeni cu care va achiziționa tramvaiele ultramoderne.