Secretoase! Principalele formațiuni politice din Lugoj și Făget, fără candidați oficiali la funcția de primar

banner publicitar

Partidele politice care au filiale în Lugoj nu se prea omoară cu prezentarea candidaților la funcția de primar, deși până la organizarea alegerilor mai sunt doar patru luni. Până acum doar trei formațiuni au făcut publice numele reprezentanților.

Și organizația locală Lugoj a Pro România va avea un candidat propriu la alegerile pentru funcția de primar, însă numele acestuia va fi făcut public după data de 15 februarie, când Victor Ponta, președintele formațiunii, va fi prezent la Timișoara, unde se va întâlni cu toți coordonatorii Pro România din filialele existente în județul Timiș.

„În data de 8 februarie vom fi prezenți la București, pentru a participa la Convenția Națională a Pro România, unde va fi clarificată strategia legată de alegerile locale. Apoi, în 15 februarie vom avea o întâlnire cu domnul președinte Victor Ponta, la Timișoara. S-ar putea ca domnia sa să ajungă și la Lugoj. Vom avea cu siguranță candidat la funcția de primar al municipiului și listă completă pentru Consiliul Local. Numele reprezentantului, pentru funcția de edil șef va fi făcut public, după data de 15 februarie.”, ne-a declarat Constantin Ghiciulescu, coordonator Pro România, filiala Lugoj.

Nimic nou pe frontul de est

Până în prezent, doar trei formațiuni reprezentative din politica românească ce au organizații și la Lugoj și-au anunțat oarecum intențiile privind numele candidaților la cea mai râvnită funcție din municipiul de pe malurile Timișului. Partidul Național Liberal îl va avea în prim-plan pe Claudiu Buciu, Partidul Social Democrat pe Francisc Boldea, iar Partidul Mișcarea Populară pe Liviu Brândușoni. Uniunea Salvați România și Alianța Liberalilor și Democraților Europeni încă mai tatonează terenul, deși sunt în discuții cu mai multe persoane cunoscute în peisajul politic și administrativ al Lugojului. Și la Făget toate aceste formațiuni au filiale locale, însă până acum se cunoaște doar numele unui candidat: primarul în funcție, Marcel Avram, din partea PNL.