Amendamentul lui Dinu, contestat de PSD: „Trebuie să răspundă pentru acel masacru al administraţiei publice locale”

După ce amendamentul consilierului județean Gabriel Dinu, exclus din PSD, a înclinat balanța împărțirii banilor din ședința Consiliului Județean în favoarea adversarilor politici ai social-democraților, liderul PSD Caraș-Severin îi trimite pe toți cei care au consimțit „masacrul administrației publice locale să răspundă în fața organelor de cercetare”

Modul în care au fost repartizate sumele de la nivel județean către UAT-urile cărășene, imediat după amendamentul propus de către consilierul căruia i s-a arătat ușa din dos a PSD-ului, dar mai ales scăderea bugetelor în cazul primăriilor PSD pentru a redirecționa banii înspre administrațiile locale PNL îl determină pe deputatul Luminița Jivan să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că noua majoritate formată în Consiliul Județean s-a pretat unor jocuri murdare, jocuri în care s-a șters pe jos cu oamenii care i-au trimis în funcții pe toți cei care au votat proiectul de hotărâre şi să arate că mâna de fier pe care a avut-o vizavi de excluderile din partid a fost cea mai corectă decizie pe care a putut-o lua.

„S-a văzut clar că au fost alianțe, însă nu au reușit decât să se facă de rușine pentru că, în primul rând, domnul Dinu a propus un amendament nelegal. Ceea ce s-a-ntâmplat, de fapt, în ședința de Consiliul Județean nu denotă decât următoarele lucruri: nu-i interesează sub nicio formă ceea ce-și doresc oamenii, nu-i interesează de soarta oamenilor, nu-i interesează nici măcar de legalitatea întocmirii documentelor. Nu s-a văzut decât că își fac propriile jocuri, propriile interese, necontând nevoile cetățeanului. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că s-a subliniat încă o dată faptul că aveam dreptate, împreună cu toată organizația județeană, în decizia pe care am luat-o legat de excluderea celor cinci consilieri.”, a subliniat șefa social-democraților cărășeni.

Mișcarea consilierului județean a fost aspru taxată de către Luminița Jivan, deputatul subliniind că aceasta a fost singura cale prin care Gabriel Dinu putea ieși de sub anonimat. În plus, cu această ocazie, Jivan spune despre fostul său coleg că nu a făcut altceva decât să scoată la iveală favorurile politice pretinse adversarilor Partidului Social Democrat: „Nu consider că acest amendament a avut la bază răzbunarea, ci incapacitatea de a înțelege care este sarcina unui consilier județean ales de voturile și pe munca primarilor. Haideți să fim serioși: cât de cunoscut este domnul Dinu în județ? Îl luăm să-l ducem, să-l plimbăm, așa, prin județ? Nimeni nu-l cunoaște în județ, absolut nimeni! Ba din contră. Prin votul exprimat a demonstrat că a cerut favoruri politice adversarilor PSD: în votul de la Universitatea «Eftimie Murgu», dar, până la urmă, în viață, totul se plătește”.

Totodată, liderul județean pare că nu va sta cu mâinile-n sân acceptând consecințele nefaste care s-au răsfrânt asupra administrațiilor publice locale, în special asupra celor social-democrate, consilierii județeni care au încuviințat „masacrul administrației publice locale urmând să dea cu subsemnatul în fața organelor de cercetare”.

„Fară discuții, vom depune o plângere. Lucrurile nu pot rămâne așa. Amendamentul depus de domnul Dinu și grupul nou înființat politic, Pro România, nu este semnat. A avut o perioadă în care a putut să-l semneze și nu a semnat amendamentul. Este foarte clar că îi este teamă și probabil a realizat, în sfârșit, ce a făcut el și restul consilierilor care au fost de acord să voteze acel masacru al administrației publice locale. Va fi greu să explice organelor de cercetare ce a fost acolo și cum a fost. Noi, sigur vom face lucrul acesta pentru că nu putem permite ca primarii să meargă în fața cetățenilor pentru a le explica ce anume? Să le spună: Dragii noștri, nu contați pentru că acolo sunt o mână de oameni care fac regulile în Consiliul Județean nepasându-le de ceea ce într-adevăr e nevoie în județul Caraș-Severin.”, a mai ținut să precizeze liderul judeţean social-democrat, Luminița Jivan.

 

1000x100 (5)