Secretarul județului a confirmat în fața judecătorilor: „Concesionarea aeroportului a fost forțată!”

 

Vicele corupt al Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a pus presiune pe instituția pe care a condus-o pentru prelungirea contractului de concesiune la unul dintre cele mai importante obiective din Caraș-Severin: Aeroportul Caransebeș.

Acest lucru, de altfel, este cunoscut și de procurorii anticorupție, care l-au trimis deja pe vice în judecată în două dosare de corupție. Până acum! La cea mai recentă înfățișare în fața instanței, procurorul DNA Lucian Dolcu i-a adresat o întrebare martorului Darian Ciobanu, secretarul județului, cu privire la Aeroportul Caransebeș.

„În mai 2015, când un agent economic a încheiat un contract de concesiune pe Aeroportul Caransebeș, au existat demersuri ale inculpatului Ionesie Ghiorghioni ca acelor interese să li se dea curs?”

Secretarul județului, martor în dosarul în care Ionesie Ghiorghioni este acuzat de corupție pentru faptul că a primit mită de la oamenii de afaceri pentru derularea unor contracte, a povestit un episod întreg în care vicele insista pe concesiunea aeroportului către omul de afaceri Axente Obrejan.

 „În aprilie, cred, am avut o discuție contradictorie cu privire la derularea concesiunii dintre Consiliul Județean și SC Aeroportul SA. A fost o concesionare forțată. Acționar majoritar acolo era SC EXCAVPROD. (…) I-am spus în nenumărate rânduri, a tot insistat, dar a intervenit domnul președinte și atunci s-a oprit”, a spus secretarul, sugerând că vicele ar fi insistat pe subiect, deși acțiunea era ilegală. Acesta și-a continuat ideea. „Ionesie Ghiorghioni a cerut în mod ferm pe considerente de oportunitate contractuală ca respectivul contract să fie derulat în continuare (…) I-am spus clar că acest lucru nu este posibil întrucât s-ar fi încălcat legea”, a subliniat Ciobanu, în mărturia pe care a dat-o sub jurământ în fața judecătorilor de la Tribunalul Caraș-Severin.

Simțindu-se atacat de materialele publicate de cotidianul online Express de Banat, corectul om de afaceri Axente Obrejan, care susține că a respectat în totalitate contractul de concesiune și contestă explicațiile din expunerile de motive ale proiectelor de hotărâre care i-au vizat concesiunea, a solicitat drept la replica, să își apere imaginea.

 

Rămâi cu Express de Banat, vezi cum se apără Obrejan!

Comments

  1. Gicu says:

    Deci nu ii mai suport fata lu umflatu asta porcos, cand c&%at il infunda astia ca m-am saturat sa sterg monitorul de voma. Ps. Puie Monta

  2. alex says:

    alo, darian ciobanu , daca ti s-a parut ilegal , de ce ai acceptat?cate spagi ai luat tu?spune acum…e mai bine….camand…etc…aminteste-ti….angajari…