În sfârșit arestați! Traficanții de droguri din Caransebeș, încătușați la a doua încercare!

Tribunalul Caraș-Severin a manifestat prea multă blândețe față de niște tineri prinși de DIICOT că se ocupă cu traficul de droguri. Lăsați în libertate, doi dintre ei s-au reapucat de treabă!

 

Romeo Covaci, Sergiu Deregatoriu, Gheorghe Covaciu și Leonardo Florea au fost săltați de mascați alături de alți șapte tineri pentru trafic de droguri. Au ajuns în fața instanței la finele lunii iunie a acestui an cu propunere de arestare preventivă doar cei patru. Tribunalul Caraș-Severin a respins însă propunerea Ministerului Public prin Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, și a luat față de tinerii traficanți măsura controlului judiciar. Deși li s-a atras atenția că în cazul în care calcă strâmb procurorii pot cere din nou arestarea lor, Romeo Covaci și Sergiu Deregatoriu s-au întors la droguri. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Caraş-Severin şi procurorii DIICOT au efectuat acum patru zile trei percheziţii la cei doi, fiind bănuiți că ar fi continuat să efectueze operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc. „Din cercetări a reieşit că două persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive din luna iunie 2015 şi-ar fi reluat activitatea infracţională. În urma percheziţiilor, au fost descoperite doze de fragmente vegetale susceptibile a fi substanţe interzise la deţinere, precum şi sisteme informatice şi sume de bani folosite sau obţinute din activitatea infracţională”, informează reprezentantul Poliției din Caraș-Severin.

Procurorul de caz a sesizat instanţa de judecată cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv. De data aceasta, Tribunalul Caraș-Severin a admis cererea formulată de Ministerul Public și a dispus înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestării preventive a inculpaţilor Covaci și Deregatoriu pe o durată de 30 zile, de la data de 19 octombrie 2015 până la data de 17.11.2015 inclusiv.

Comments

  1. valeriu says:

    In tara asta nu mai avem crematorii pentru animalele imputite???