Judecătorul Moldovan, cumpărat cu un Iphone, carne de vită și de miel! Milionarul de carton din Herculane l-a turnat la DNA!

Magistratul Tribunalului Caraș-Severin, Nicușor Maldea, a fost arestat preventiv pentru că ar fi luat șpagă 80.000 de euro de la un om de afaceri, o sumă fabuloasă comparativ cu mita pe care controversatul Iosif Armaș i-a dat-o judecătorului Mircea Moldovan de la Tribunalul București pentru a-i rezolva favorabil dosarul de insolvență al SC Argirom Internațional, firmă ce a beneficiat de privatizarea frauduloasă a stațiunii Băile Herculane!

În mod paradoxal, prețul judecătorului Moldovan este infim comparativ cu sumele pe care Maldea le-ar fi băgat în buzunar, după cum acuză procurorii de la Crimă Organizată. Iosif Armaș, omul de care se leagă dezastrul din stațiunea de pe Valea Cernei și care acum amenință cu investiții de milioane de euro la Caransebeș și pe Valea Bistrei, a reușit performanța de a mitui un magistrat al Tribunalului București cu niște chilipiruri!
În noiembrie 2013, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către mai mulți magistrați bucureșteni a unor infracțiuni de corupție în care sunt implicați și lichidatori judiciari, avocați și oameni de afaceri, printre care și Iosif Armaș. În ceea ce-l privește pe milionarul de carton, așa cum a fost numit Armaș după ce a distrus „Perla Banatului”, procurorii au reținut că Mircea Moldovan, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, personal sau prin intermediul fiului, respectiv a nepotului său, „a pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător sindic în cauzele deduse judecăţii, pe care le-a pus la dispoziţia unor lichidatori judiciari”.
Astfel, cu privire la dosarul având ca obiect procedura de insolvenţă a SC ARGIROM INTERNAȚIONAL SA, la data de 18.01.2013, Monica Borza i-a relatat judecătorului Moldovan că afaceristul Iosif Armaș a desfăşurat o serie de acţiuni contrare Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei. „Judecătorul Moldovan i-a comunicat administratorului judiciar că hotărârea AGA este lovită de nulitate şi a sfătuit-o pe Monica Borza să lanseze o invitaţie de participare adunării creditorilor pentru data de 22.01.2013, inclusiv lui Iosif Armaș. În contextul în care Monica Borza i-a comunicat numitului Armaș intenţia creditorilor înscrişi în dosar de a cere convocarea anticipată a acestora, anterior datei de 08.12.2012, acesta din urmă i-a transmis numitei Monica Borza că îi va remite un pachet cu produse alimentare (carne de vită/miel), solicitându-i ca jumătate să-i revină judecătorului Moldovan. La data de 13.12.2012, prin intermediul conducătorului unui autoturism ce aparține SC ARGIROM INTERNAȚIONAL SA, numitei Borza, la domiciliul acesteia în care se afla şi judecătorul Moldovan i-au fost remise mai multe pachete, despre primirea şi consistenţa acestora Monica Borza comunicându-i numitului Armaș, în ziua următoare, dată la care i-a solicitat acestuia ca în ziua de 18.12.2012 să-i transmită o serie de documente necesare în dosar”, au reținut procurorii în rechizitoriu.
Lucrurile nu s-au oprit însă aici. În 8 mai 2013, judecătorul Moldovan i-a cerut lui Armaș suma de 3.000-4.000 lei pe care să o trimită la Reghin, „pretinderea fiind justificată de magistrat prin aceea că urmează să se deplaseze la Viena pentru efectuarea unui consult medical”. La data de 18.06.2013, Armaș l-a contactat pe judecătorul sindic şi i-a comunicat faptul că îi va trimite „prima tranşă” prin intermediul unei persoane. Omul căruia fostul ministru al turismului, Dan Matei Agathon, i-a dat pe mână toată infrastructura hotelieră și rețeaua de apă termală din Herculane, aducându-le în cel mai grav stadiu de degradare, l-a turnat într-un final pe magistratul corupt la DNA. A făcut asta doar pentru a scăpa de pușcărie!
La data de 02.06.2014, Iosif Armaș a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, cu privire la faptul că în luna august 2012 a cumpărat un telefon Iphone 4S în valoare de aproximativ 2.500 lei, pe care în luna decembrie 2012 i l-a dat judecătorului Mircea Moldovan, pentru a nu-i crea probleme pe parcursul derulării dosarului privind insolvenţa SC ARGIROM INTERNAŢIONAL SA”, s-a mai reținut în rechizitoriul procurorilor.
Trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată, Iosif Armaș a fost condamnat în primă instanță, de Curtea de Apel București, la un an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de trei ani şi patru luni. În schimb, judecătorul Moldovan, care a fost găsit vinovat pentru o mulțime alte șpăgi primite de la diverși oameni de afaceri, s-a ales cu o condamnare foarte grea: 22 de ani de închisoare!
Sentința a fost apelată de către inculpați, verdictul final urmând a fi dat astăzi de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comments

  1. nu doar la Bucuresti says:

    Stati linistiti ca Armas nu si-a rezolvat doar insolventa Argirom, ci si pe la noi, la Trib. Caras-Severin, pentru Hercules S.A.
    La Trib Caras puteai sa-i ceri insolventa pe debite si acte beton ca oricum nu ti-o admiteau niciodata domnii judecatori. A trebuit sa vina Curtea de Apel Timisoara, joi (15 octombrie), sa admita cererea de intrare in insolventa a Hercules S.A. formulata de creditori.
    Poate pe aici s-a dat mai mult decat un miel… 😉

  2. Ana says:

    Cum sa faci bani pe net! Acum s-a lansat un sistem care te invata simplu, pas cu pas, cu extrem de multe detalii, cum sa faci bani pe net. Vrei si tu sa stii cum sa faci bani pe net? E timpul sa lasi la o parte rutina serviciului si sa incepi o viata noua! La noi gasesti tot ceea ce ai nevoie: o echipa dinamica, multa seriozitate si, mai ales, posibilitatea reala si verificata prin care tu sa castigi bani! Cere acum detalii la adresa de email: corana22@yahoo.com