Fostul primar al Văliugului a băgat miliarde în propria firmă! E trimis din nou în judecată!

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara l-au trimis din nou în judecată pe Marius Mocanu, fostul primar al Văliugului, condamnat în 2012 pentru trafic de influență, de data aceasta pentru o nouă infracțiune: conflict de interese în formă continuată!

Infracțiunea reținută în sarcina lui Mocanu a fost săvârșită de acesta, după cum arată procurorii, tot în timp ce a condus comuna Văliug în calitate de edil-șef. Timp de patru ani, Marius Mocanu „a semnat un număr de cinci acte adiționale la un contract de prestări servicii încheiat în data de 7 martie 2003, cu o societate comercială în cadrul căreia deține calitatea de asociat”. În urma activității infracționale, arată procurorii în rechizitoriu, firma lui Mocanu a încasat suma de 237.760 de lei de la Primăria Văliug.

Dosarul a fost înaintat deja Judecătoriei Reșița. În 2012, Mocanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de influență. Atunci a luat bani de la un om de afaceri care intenționa să investească în Văliug.