Consiliul Județean are noi reguli de colectare selectivă a deșeurilor!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În perioada 20-30 octombrie 2015 vor avea loc nouă seminarii de informare adresate populaţiei din localităţile judeţului.

Acestea sunt organizate în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” derulat de Consiliul Judeţean. Făcând parte din seria de 10 astfel de seminarii, evenimentele sunt o componentă a campaniei de comunicare „004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde”, derulată la nivelul întregului judeţ.

Seminariile urmăresc informarea populaţiei cu privire la avantajele aduse comunităţii locale, implicaţiile şi rezultatele actuale ale proiectului şi mai ales noile reguli de separare a deşeurilor şi echipamentelor pentru colectare, fiind oferite detalii tehnice legate de obligațiile autorităților publice locale. Finalul fiecărui seminar este dedicat concluziilor şi răspunsurilor la întrebările punctuale ale participanţilor, prin expunerea şi argumentarea problemelor ridicate.

Primul eveniment a avut loc la Reşiţa, în decembrie 2014, iar următoarele se vor desfăşura cu sprijinul autorităţilor locale implicate, conform următoarei planificări: 20 octombrie – Oţelu Roşu, 21 octombrie – Fîrliug, 22 octombrie – Bocşa, 23 octombrie – Anina, 26 octombrie – Oraviţa, 27 octombrie – Moldova Nouă, 28 octombrie – Bozovici,  29 octombrie – Constantin Daicoviciu, 30 octombrie – Băile Herculane.

Detalii privind derularea acestora vor fi postate pe pagina de internet a proiectului www.004mediu.cjcs.ro, în secţiunea Comunicare – Evenimente, şi pe pagina facebook www.facebook.com/004mediu.

promovare banner maxagro

Proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană. Este prevăzută construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac.

Alte trei staţii de transfer vor fi construite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. În cadrul proiectului vor fi  executate şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Caraş-Severin. Sunt prevăzute construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi staţiile de transfer și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”.

Proiectul are o valoare totală de 186.398.069 lei (fără TVA).

STPT job 1000x200

Comments

  1. Greu de implementat 1 says:

    poate ii “informati” si pe cei care monteaza containerele si aduna cele “selectate”………unul dintre cele puse langa containerele de gunoi de langa Blocul fetelor in Lunca e aruncat langa perete, total inaccesibil, doar daca vrei sa pasesti in gramada de frunze, crengi – nerificate de cei de la spatii verzi cu saptamanile!, gunoi menajer si mobilier aruncat saptamanal de locatarii privati sau baruri de-acolo – langa scoala!!! (politia locala sau care o fi, nu vede, nu aude nimic de mizeria la propriu si la figurat de acolo, dar asta e o alta poveste…)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/