Se ridică cortina pentru o nouă ediție de teatru pentru copiii din Clisura Dunării

spectacol teatru

Casa de Cultură a orașului Moldova Nouă a dat startul celei de-a doua ediții a festivalului-concurs de teatru pentru elevii amatori din Clisura Dunării.

Organizatorii anunță că spre deosebire de ediția anterioară, adresată doar elevilor din ciclul primar, aceasta deschide șansa de participare și pentru ciclul gimnazial. Mai mult, sunt introduse și categorii noi, astfel că elevii pot concura la secțiunile monolog, cuplet sau trupe (cu limitare în cazul acesta la maximum 10 elevi/trupă), mai precizează organizatorii.

„În ceea ce privește tema, nu va exista o condiționare și nu vom impune o anume temă a piesei/momentului prezentat, astfel că, și în acest caz, oferim toată libertatea în alegerea celei mai reprezentative, inclusiv în gestionarea elementelor de decor, dacă povestea va fi reprezentată altfel și vizual. Totuși, un aspect important ce trebuie avut în vedere este acela că, în cazul monologului – momentul nu trebuie să depășească 5 minute, în cazul cupletului – nu trebuie să depășească 10 minute, iar în cazul trupelor – nu trebuie să depășească 15 minute. Nu aducem nici condiționarea ca elevii să fie din aceeași clasă. Dacă este cazul, pentru cel mai bun moment, ei pot face echipă cu alți colegi mai mici sau mai mari.”, transmit reprezentanții Casei de Cultură Moldova Nouă.

Înscrierile se pot realiza gratuit, din această săptămână, completând formularul disponibil online, la adresa: shorturl.at/gHMY4, și se vor încheia pe data de 5 decembrie. În funcție de numărul participanților, festivalul-concurs va avea loc în zilele de 13 și/sau 14 decembrie, urmând ca pe 15 decembrie să aibă loc ziua de gală, moment în care se vor acorda premiile ediției și se vor prezenta alte momente surpriză. În ziua galei, câștigătorii de la fiecare categorie vor prezenta publicului, încă o dată, momentul câștigător.

Toți participanții vor fi răsplătiți cu diplome și medalii oferite de Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă. Cele mai apreciate evoluții și cei mai talentați elevi vor primi în plus trofee și alte premii speciale, la fel ca și coordonatorii lor.

afis casa de cultura moldova noua