Oravița, un oraș de nerefuzat pentru noile generații de medici și profesori

locuinte oravita

Orașul de pe Valea Carașului înregistrează reușite după reușite. O nouă finanțare europeană a fost atrasă de Primăria Oravița.

După ce la începutul acestei luni primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, semna la Palatul Victoria cu Ministerul Dezvoltării un contract în valoare de 56 de milioane de lei, pentru eficientizarea energetică a mai multor blocuri de locuințe din oraș, proiect câștigat pe Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta Valul Renovării, iată că, astăzi, vin vești noi dinspre Capitală.

CITEȘTE ȘI:Primarul Dumitru Ursu și ministrul Attila Cseke au dat mâna pentru 56 de milioane de lei!

Ministerul Dezvoltării anunță că Oravița primește undă verde la finanțare pentru un nou proiect: „Construire de locuințe nZEB de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ”. Valoarea acestuia este de 4.336.209,52 de lei, iar fondurile au fost accesate de administrația locală de pe Valea Carașului prin PNRR – Componenta Fondul Local.

Vestea este cu atât mai bună, spune primarul Oraviței, având în vedere că doar municipiul Reșița a mai reușit să atragă fonduri pentru un proiect similar. Prin această investiție, edilul speră că va reuși să aducă la Oravița tineri specialiști din sănătate și învățământ, și, totodată, să-i țină aproape pe cei care au făcut deja pasul alegând spitalul sau unitățile școlare din oraș.

„Mă bucură că Oravița și Reșița primesc finanțare pentru construirea de locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ. Finanțarea este aproximativ aceeași, Reșița primind cu 200.000 de lei mai mult. Ne-am dorit să oferim facilități pentru tinerii specialiști din sănătate și învățământ, pentru că avem medici buni la spital, și vrem să-i ținem aproape de noi, dar și tineri profesori care fac naveta și care interacționează foarte bine cu elevii, și mă gândesc că ar fi păcat să-i pierdem. Poate dacă le creăm aceste facilități nu vor mai dori să profeseze în alte părți și vor rămâne printre noi.”, ne-a declarat primarul Dumitru Ursu.