Primarul Fritz, chemat la Poliție într-un dosar privind Piețe SA: „Nu am o problemă să fim verificați până la chiloți”

fritz piete

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a fost chemat miercuri la Poliția Timiș, unde oamenii legii i-au pus mai multe întrebări într-un dosar în legătură cu Piețe SA. Mai precis, polițiștii cercetează modul în care s-a organizat concursul de director adjunct. „Nu am o problemă să fim verificați până la chiloți”, a precizat edilul-șef, după ce i-a atacat pe oamenii legii.

Dominic Fritz anunță că miercuri a fost chemat la Poliție, primarul Timișoarei fiind martor într-un dosar în legătură cu Piețe SA. Edilul-șef susține că oamenii legii cercetează modul în care s-a organizat concursul de director adjunct la Piețe SA și i-a atacat pe polițiști pentru cum își fac treaba.

M-au chemat pentru că e notoriu că la Piețe, de ani de zile, se fură mulți bani cu care unii au făcut averi și au plătit campanii? M-au chemat pentru că s-a creat acolo un sistem mafiot în care o bună parte a banilor încasați nu au ajuns la companie, ci în buzunarele altora? M-au chemat pentru că multe clădiri în piețele Timișoarei s-au ridicat în ultimii zeci de ani fără acte? M-au chemat pentru că o parte din ”producători” sunt de fapt bișnițari, cu acte false? Bineînțeles că nu. Am fost chemat să elucidez misterul cum de a câștigat un concurs de director adjunct prima femeie în istoria piețelor, prima persoană venită din afară rețelei existente, absolventă a prestigioasei Freie Universitate Berlin, cu un master (din Timișoara) în administrarea afacerilor agricole, fluentă în română, germană și engleză. Asta după ce la Piețe SA ultimele două concursuri de director au fost câștigate de bărbați pentru care, cu tot respectul, subtilitățile chiar ale limbii române au fost mai greu de pătruns, iar unul a folosit muncitorii companiei să-i renoveze apartamentul la București, altul a plecat cu tot cu mașina de serviciu după ce i s-a reziliat contractul (asta ca să nu fac o legătură explicită cu mizeriile de mai sus). Dar despre concursurile lor nu m-a întrebat nimeni nimic. Până la urmă, ei fac parte dintr-un peisaj de normalitate al corupției și vulgarității cu care pare-se că s-a obișnuit până și poliția în ultimii zeci de ani”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a adăugat că nu are o problemă să fie verificat până la chiloți și că este ferm convins că acest dosar cu privire la Piețe SA va fi clasat.

Elementul nou, suspect, demn de investigații profunde, sunt oamenii veniți din afara sistemului, cei care au avut curajul de a intra în cușca leilor după ce am câștigat alegerile în 2020. Mulți dintre cei care au îndrăznit să vină spre administrație în ultimii doi ani s-au trezit cu plângeri penale, dosare, litigii, despre concursurile sau numirile lor, deciziile lor administrative, cam orice ce se poate arunca în ei. Asta în timp ce în interior se luptă cu rețele corupte bine înfipte, iar în exterior sunt atacați în media și pe rețele sociale, adeseori și cu viața lor privată. Miza este evidentă: să-i decredibilizeze înainte să-și poată face treaba și să aibă rezultate. Nu am o problemă să fim verificați până la chiloți. Nu am niciun dubiu că și acest dosar cu concursul suspect se va finaliza cu o clasare. Doar refuz să spun că negrul e alb și albul e negru. Și refuz, împreună cu cei mulți care s-au săturat de normalitatea vulgară a corupției, să cedăm. La Piețe, la fel ca la Horticultura, la STPT sau la Colterm, mergem înainte, facem ordine în inventare care au acoperit pierderi, oprim pierderi care au acoperit furtul, schimbăm oameni care au făcut doar combinații, investim în ce a fost lăsat în paragină. Rezultatele încep să se vadă. Sper să mai fim chemați și la poliție. Avem multe de spus despre hidra care a jefuit orașul în ultimii 30 de ani și cu care ne luptăm”, a declarat edilul-șef.

În funcția de director adjunct al Piețe SA se află Cătălina Jahn, membră USR.