Sensuri giratorii, pe cea mai periculoasă stradă din Giroc

strada giroc

Vor apărea mai multe sensuri giratorii pe Calea Timișoarei din Giroc. Pe șoseaua care leagă orașul de pe Bega de comună au loc frecvent accidente, iar localnicii au cerut luarea de măsuri în nenumărate rânduri.

Autoritățile din Giroc au cerut ajutorul Consiliului Județean Timiș pentru a construe 4 sensuri giratorii. Acestea vor fi, în primă fază, temporare.

„Consiliul Local Giroc a aprobat zilele trecute asocierea cu instituția noastră pentru realizarea girațiilor, urmând ca în ședința Consiliului Județean de joi, 24.11, să aprobăm la rândul nostru această asociere. După vot, vom obținele avizele și vom demara pe teren pentru reconfigurarea intersecțiilor”, spune Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Autoritățile județene se pregătesc pentru ca 2 dintre sensuri să devină permanente, dar acest lucru necesită timp.

„Fluidizăm astfel traficul pe una dintre cele mai circulate șosele din Timiș. Acum, să faci stânga pe drum, indiferent de direcție, este o adevărată aventură. Dovadă stau și numeroasele accidente din ultima perioadă. Vom amenaja astfel patru sensuri giratorii provizorii, la intersecțiile cu Aviației, Soarelui, Neptun și Jupiter. Pentru două dintre acestea, cu Soarelui și Jupiter, avem în lucru amenajarea unora definitive. Procedurile de contractare lucrări și de elaborare documentație sunt însă de durată, acesta fiind și motivul pentru care am ales varianta unor girații provizorii”, mai spune Proteasa.