Se lasă cu sancțiuni la Oțelu Roșu pentru firmele care execută lucrările de introducere a rețelei de apă și canal

Implementarea rețelei de apă și canal dă bătăi de cap administrației publice din Oțelu Roșu. Deși contractul de execuție prevede ca la finalul introducerii tubulaturii pe o stradă întregul tronson de drum să fie adus la starea inițială, la ora actuală tot orașul este spart și niciuna dintre cele trei firme care lucrează pe segmente nu a început reparațiile.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, situația este întâlnită pe toate străzile, drept care au fost trimise notificări cu termene exacte pentru reabilitări, iar în caz contrar se aplică amenzi:

Am trimis înștiințări către cele trei firme care lucrează pe raza orașului pentru repararea străzilor unde s-au încheiat lucrările. Și vorbesc aici de străzile Teilor I. L. Caragiale, I. Cuza, Progresului, Horia, Unirii, Viitorului, Mesteacănului, Traian Vuia, Retezatului, Ana Ipătescu, Oțelarilor, Valea Ohăbii, Baia și A. Odobescu. Conform legii, amenda este între 3.000 și 10.000 de lei pe fiecare stradă”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

Termenul de finalizare a lucrărilor a fost depășit de mult. Era inițial 31 decembrie 2015, s-a mai acordat un termen,  31 martie care, de asemenea, va fi depășit.

Ca să fim realiști cu finalizarea acestor lucrări, pot spune că până în iarna acestui an ar trebui încheiate. Aș fi mulțumit să văd un rezultat bun până atunci. Se lucrează în paralel: Emiliano Vest din Caransebeș, firmă care a câștigat 40 % din lucrări și până acum a realizat aproape 85%, din ceea ce ne-am propus, exceptând Drumul Național ce traversează orașul. A doua firmă Verta Tel, care are 30 % din lucrări și reușește să se țină cu greu de grafic… are 50% din lucrări efectuate, și Concordia Com, o firmă deloc serioasă, a reușit să lucreze doar în proporție de 20 % din ceea ce și-a asumat în caietul de sarcini. În aceste condiții au căzut de acord între patronii firmelor să mai predea din execuția lucrărilor Concordia către Emiliano pentru a nu tărăgăna întregul proiect” ne-a specificat primarul Luca Mălăiescu.