Clădirea ștrandului de la Gura Jgheabului, subiect de dispută între administrație și omul de afaceri Ghiță Albu

Primăria Oțelu Roșu nu cedează clădirea de la intrarea în ștrandul de la Gura Jgheabului, drept urmare l-a acționat în instanță pe omul de afaceri Ghiță Albu, cel care a cumpărat ștrandul de la un privat și care are nevoie de clădirea folosită cândva ca imobil de protocol al Primăriei Oțelu Roșu.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, administrația locală a propus două variante de înțelegere amiabilă: a cerut o sumă de despăgubire pentru clădire sau să acorde o altă bucată de teren în compensare, pe care să fie construită o altă clădire asemănătoare ca suprafață pe teren.

Clădirea este construită atât pe terenul lui Ghiță Albu, cât și pe terenul primăriei, drept urmare eu cred că toate actele doveditoare la proces sunt în favoarea noastră. Probabil că, dacă vom câștiga, vom avea de despăgubit pe Albu pentru terenul de sub clădire care face parte din ștrand. Clădirea este a noastră, de fapt terenul de sub clădire, în suprafață de 258 mp, este mărul discordiei. Din această suprafață 80% sunt ai ștrandului cumpărat de Ghiță Albu”, ne-a precizat primarul Luca Mălăiescu.

celtic transilvania 1000x100px

Pe vremea administrației vechi, clădirea a fost construită nerespectându-se parametrii de delimitare dintre spațiul privat și spațiul public.