Se lasă cu procese în Consiliul Local

Deși au trecut aproape doi ani de la alegerile locale, municipiul Reșița nu are nici până acum un viceprimar. În plus, neînțelegerile dintre partide au dus și la eliberarea unui scaun de consilier local, care de două luni stă liber.

Deși miza ocupării unui post de ales local nu este extrem de mare, partidele politice acordă o atenție deosebită locului pe care l-au câștigat în plen, pe lista electorală propusă în iunie 2012. Este și cazul Partidului Poporului-Dan Diaconescu. Membrii PP-DD, așa cum era și firesc, s-au simțit trădați de atitudinea senatorului Ion Simeon Purec.

Deși acesta a făcut mai multă vreme parte din PSD, a fost tras pe linie moartă, după care a profitat de oportunitatea de a se înscrie în partidul lui Diaconescu, care i-a adus un loc în Senatul României, în Colegiul Moldova Nouă. Greu să faci opoziție, dar și sub amenințarea desființării grupului parlamentar al PP-DD, senatorul și-a dat demisia din partid și s-a înscris în UNPR. Practic, în momentul de față, Purec face parte din gruparea parlamentară care deține majoritatea, dar și membrii Guvernului Ponta.

Acesta este doar un scurt istoric al celor petrecute în urmă cu doar câteva luni, însă decizia senatorului de a demisiona din PP-DD i-a revoltat pe colegii de partid, care l-au numit ,,dezertor”. Măsura pe care aceștia au luat-o a fost să îl excludă și pe fiul acestuia din partid, decizie care a dus și la pierderea locului de consilier local. Nemulțumit de decizia forului de conducere, Sebastian Purec a decis să apeleze la instanță să se facă dreptate, ceea ce creează blocaje, întrucât PP-DD nu poate valida momentan un alt ales în locul său.

 ,,Noi l-am exclus, el a depus contestație în contencios-administrativ. Chiar și așa, măsura pe care am luat-o ține de organizarea internă a partidului și nu cred că instanța va pune vreo piedică în acest sens. Cel puțin asta spune istoricul cazurilor similare care au ajuns în acest punct. În orice caz, trebuie să așteptăm soluția judecătorilor, după care să îl validăm pe Dorin Turău în locul alesului local, care acum ține de domeniul trecutului, a declarat președintele PP-DD, Valentin Blănariu, pentru Express de Banat.

Potrivit acestuia, viitorul consilier local este microîntreprinzător , iar în cazul în care va fi validat va susține mediul de afaceri din oraș.

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: www invetiengleza ro