Aihan Omer: ,,Mergem să batem la Timişoara!”

explo 1000x200

Ajunsă pe harta handbalului european şi intrată în istoria handbalului românesc după ce a câştigat trei ani consecutiv Challenge Cup, Reşiţa este ameninţată cu retrogradarea din Liga Naţională!

 

HC Caraş-Severin şi Poli Timişoara se întâlnesc astăzi, de la ora 17.00, în Sala ,,Constantin Jude” de pe Bega, în primul din cele trei meciuri directe ale play-out-ului pentru menţinerea pe prima scenă handbalistică a ţării. După ce au scris istorie pentru sportul românesc, handbaliştii reşiţeni riscă acum să ajungă în eşalonul secund. Problemele financiare au subţiat lotul lui Aihan Omer, atât din punct de vedere valoric, cât şi numeric, iar acum fanii reşiţeni trec prin mari emoţii. Reputatul tehnician recunoaşte că Reşiţa nu va avea deloc viaţă uşoară în acest derby al Banatului, devenit un derby al suferinţei, dar a găsit puterea să facă şi puţin haz de necaz înaintea primei bătălii. ,,Cel mai important e că nu avem accidentaţi. Toţi opt sunt apţi”, a spus Omer.

Determinarea nu înseamnă doar bani!

Revenind la un ton mai serios, antrenorul lui HC Caraş-Severin a scos în evidenţă câteva dintre aspectele care ar putea face diferenţa în aceste meciuri capitale. ,,Am lucrat foarte mult la psihicul băieţilor, pentru că am trecut printr-o perioadă mai grea. Nu ne-am antrenat cum trebuie, nu am avut masă, au fost probleme cu restanţele financiare, în timp ce ei au avut un program de pregătire normal. Vom încerca să compensăm aceste lucruri cu dăruirea noastră cu care am obişnuit”, a declarat Aihan Omer.

Au uitat ultimele victorii!

HC Caraş-Severin s-a impus în ambele meciuri cu Poli în sezonul regulat, dar la miza care e acum în joc ce a fost nu mai contează. ,,Le-am spus băieţilor să uite că i-am bătut de două ori sezonul ăsta. Poli a crescut foarte mult în ultima perioadă şi ne aşteaptă un meci foarte greu. Nu s-a putut să ajungem la zi cu banii, aşa cum s-a intenţionat, dar trebuie să facem o figură frumoasă şi să batem la Timişoara. Trebuie să rămânem în prima ligă!”, a mai spus antrenorul Reşiţei.

Cu toţii la Timişoara!           

Handbaliştii reşiţeni mizează şi pe o susţinere consistentă din tribuna Polivalentei timişorene, deoarece au nevoie mai mult ca oricând să-i simtă pe fani în spate. Al doilea joc va avea loc sâmbătă, la Reşiţa, de la ora 17.30. În cazul în care va fi nevoie de un al treilea joc pentru a se decide echipa care se salvează de la retrogradare, HC Caraş-Severin şi Poli Timişoara se vor întâlni din nou duminică, tot de la 17.30, în aceeaşi Sală Polivalentă din Reşiţa. ,,Sunt asteptaţi toţi iubitorii handbalului reşiţean, şi nu numai. Intrarea la toate jocurile va fi liberă, inclusiv la Timişoara. Sperăm să fim încurajaţi, şi la Timişoara, şi acasă, de câţi mai mulţi suporteri”, a declarat Cristian Angyal, preşedintele CS Caraş-Severin.