Se cumpără sistemul de semnalizare pentru ca vaporașele să poată naviga pe Bega din Timișoara până în Serbia

nod sanmihaiu roman

Se face un nou pas important cu scopul reluării navigației pe râul Bega din Timișoara până în Serbia. Regia Autonomă Administrația Canalului Navigabil Bega Timiș a lansat o licitație publică în vederea cumpărării sistemului de semnalizare necesar.

Suntem tot mai aproape de reluarea navigației pe Bega cu vaporașele, din Timișoara până în Serbia. Vă reamintim că în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni s-a reușit reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, aflat lângă Timișoara, și se pregătește procedura de realizare a recepției acestor lucrări.

În aceste condiții, s-au luat demersurile necesare și pentru achiziționarea unui sistem de semnalizare pe râul Bega. Astfel, Regia Autonomă Administrația Canalului Navigabil Bega Timiș a lansat o licitație publică, în această săptămână, privind „achiziția și instalarea semnalizării costiere necesară navigației pe canalul Bega pe sectorul frontiera de stat cu Republica Serbia”.

Concret, sistemul de semnalizare va fi instalat pe o lungime de 44 de kilometri, pe care vor circula vaporașele pe Bega, în viitorul apropiat. Valoarea totală a contractului se ridică la 410.000 lei, plus TVA, iar fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat.

publicitate ziar expresb 1000x100

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 22 noiembrie, la ora 15.00.