Se caută asistență tehnică pentru stadionul LEGO din Timișoara

stadion lego

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru servicii de asistență tehnică aferente construirii stadionului LEGO din oraș. Ar fi primul complex sportiv public ridicat în ultimele decenii.

Se caută „Servicii de asistenţă tehnică prin diriginţi de şantier pentru obiectivul de investiţii ,<<Amenajare terenuri de sport – Construire stadion pe structură metalică>>”.

Licitația pornește de la 530.000 de lei.

„Serviciul de asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier constă în verificarea realizării corecte a execuţiei lucrărilor de construcţie în conformitate cu cerinţele impuse în caietul de sarcini şi cu respectarea reglementărilor legale în vigoare”, aflăm din documentele procedurii.

Va fi construit un stadion de fotbal omologat în conformitate cu cerinţele minim ale UEFA 2020 și IFAB, (International Footbal Association Board), care va avea categoria 4 în conformitate cu Regulamentul UEFA, 9.500 de locuri, dintre care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Se vor amenaja locuri de parcare și zone verzi.

1000x100 casa brutarului

Până să vedem șantierul pentru ridicarea stadionului pornit, autoritățile mai trebuie să finalizeze licitația pentru execuție. Procedurile au fost reluate de cel puțin două ori.

„Construirea stadionului va garanta revitalizarea fotbalului bănățean. Oamenii cu bani se vor reapropia de echipele timișorene pentru că va exista un loc unde cluburile își vor putea desfășura activitatea. Fotbalul timișorean este unul dintre puținele din țară care poate produce bani datorită emulației suporterilor minunați. Este nevoie de o unitate politică a tuturor factorilor decidenți pentru a susține proiectele la București”, transmitea, în octombrie 2022, viceprimarul Cosmin Tabără.