Liberalii își măsoară din nou forța pentru 2024: „Robu este în continuare în calculele noastre”

alin nica
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

PNL Timiș va face un nou sondaj de opinie pentru a măsura încrederea de care se bucură în rândul alegătorilor, în perspectiva alegerilor locale de anul viitor. 

O decizie certă cu privire la candidatul PNL la Primăria Timișoara va fi luată cel mai devreme în februarie anul viitor, a declarat președintele liberalilor timișeni. Până atunci, competiția internă pentru desemnarea candidaților rămâne deschisă.

„Mai este un an și jumătate până la demararea campaniei electorale, decizia o vom lua anul viitor în februarie sau pe vremea aceasta pentru candidatură, deci mai e un an la dispoziție. E posibil să se mai înscrie și alți candidați în competiția internă, momentan avem doi (n.r, Cosmin Tabără și Sorin Supuran). Și din discuțiile neoficiale, mai sunt și alții care așteaptă momentul în a-și lansa candidatura internă. Noi, în luna aprilie vom face un nou sondaj de opinie. Vom face două anual, în primăvară și în toamnă, astfel încât să ne calibrăm demersul politic, să găsim cei mai buni candidați politici pentru Primăria Timișoara, fiindcă în PNL e principala responsabilitate în a veni cu o alternativă la actuala administrației.”, a declarat Alin Nica pentru expressdebanat.ro.

Liberalul a confirmat faptul că a avut până acum și două întâlniri „de conveniență” cu fostul primar Nicolae Robu:

„Domnul Robu este luat în considerare în continuare în calculele noastre. E unul din scenariile pe care le avem în vedere; orice membru PNL are șansa de a deveni candidatul partidului la alegerile de anul viitor. Am avut două întâlniri, confirm acest lucru, și voi mai avea și în viitor, nu există nicio întâlnire tabu pentru mine, niciun coleg din vreun partid politic sau vreo persoană, cu atât mai mult cu colegi de partid. Nu l-am convocat, a fost o întâlnire de conveniență – convenită împreună; am stabilit că ne vom mai întâlni și în viitor să discutăm impresii legate de zona politică, perspectivele locale, administrative și, evident, și de intențiile domniei sale de continuare a activității administrative și politice.”

1000x100 casa brutarului

Alin Nica, dublu președinte de peste doi ani

Liberalul care a preluat șefia filialei PNL Timiș după localele din 2020, alegeri care i-au adus și câștigarea președinției CJ Timiș, a afirmat și reafirmat că mai dorește să candideze pentru încă un mandat în fruntea administrației județene.

„Nu pot să nu spun că e o presiune destul de mare trebuind să mă împart între două zone total diferite, care cer calități și implicări diferite, dar o iau ca pe o datorie și întotdeauna mi-am dus datoriile și responsabilitățile până la capăt și așa o voi face și acum, din respect pentru cetățeni și pentru colegii de partid. Până acum pot să spun că mi-m îndeplinit toate direcțiile pe care mi le-am propus de dezvoltare a partidului și de dezvoltare a consiliului județean. Sigur, mai sunt multe lucruri de făcut, dar și multe mandate în față.”, a explicat Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: PNL Timiș pierde singurul și ultimul membru din Guvernul României

expres banat 1000x100 (2)