Stadionul „lego” din Timișoara are autorizație de construire

stadionul lego din timisoara 2
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Stadionul „lego” din Timișoara, care va fi realizat în Calea Buziașului, are autorizație de construire. Noua arenă va avea denumirea „Eroii Timișoarei”.

Primarul Dominic Fritz a semnat, vineri, autorizația de construire pentru noul stadion „lego” care va fi realizat în Calea Buziașului. Instituția a decis ca arenă să fie denumită „Eroii Timișoarei”. Potrivit primăriei, ordinul de începere va fi emis în cel mai scurt timp. Astfel ca firma contractată să înceapă organizarea de șantier și lucrările propriu-zise.

Am semnat autorizația de construire pentru noul stadion din Calea Buziașului și am pus bani în bugetul de anul acesta pentru construcție. Vom trecem direct la execuție pentru că prin licitația de anul trecut am selectat deja constructorul. E un proiect pentru întreaga comunitate, pentru că pe lângă stadion construim un parc, un loc de joacă și o parcare de mari dimensiuni. Toate costurile le suportăm din bugetul local. E un efort financiar foarte mare, dar Timișoara are nevoie ca de aer de infrastructură sportivă. Îi mulțumesc viceprimarului Cosmin Tabără pentru că a urmărit și s-a implicat în acest proiect”, a declarat primarul Dominic Fritz.

stadionul lego din timisoara 1

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive”, a informat Primăria Timișoara.

Termenul de execuție este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere. Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei, iar sursa de finanțare este bugetul local.

untitled design set 970x90 px

stadionul lego din timisoara

fritz a semnat autorizatia pentru stadionul lego

stadionul lego din timisoara 4

stadionul lego din timisoara 3

 

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/