Se anunță ample lucrări de infrastructură. Din bugetul Reșiței!

Respingerea nejustificată de reabilitare a celor 24 de străzi din cartierul Muncitoresc a determinat administrația locală să ia în calcul refacerea arterelor principale din buget propriu, mai ales că drumurile duc spre zone turistice: Secu, dar și Văliug-Semenic.

Aleșii locali, convocați în ședință ordinară, au aprobat mai multe proiecte de hotărâre care vizează infrastructura Reșiței. Dacă până acum administrația a derulat mai mult lucrări de întreținere a șoselelor, până la finele anului va demara investiții importante pentru locuitori. Cel puțin, asta susține edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu.

„Am supus în Consiliul  Local, dar și în cadrul comisiilor o serie de propuneri de modernizare a căilor principale în regie proprie. În situația în care nu am avut noroc și șansă pe  programul demarat înainte de a veni la primărie, 2007-2013, noi nebeneficiind ca alte orașe, Timișoara, Arad și Deva, de o susținere aparte, nefiind nici pol de creștere, nici de dezvoltare, am fost în concurență cu ceilalți și atunci am stat la mâna unora și altora. Mă refer la șefi de instituții regionale sau naționale”, spune primarul.

Prin urmare, se vor face investiții din banii orașului. „Vom trece până la sfârșitul anului în cea mai mare măsură la asfaltarea străzilor din zona Lend. Totodată, avem în vedere și alte străzi, chiar cele din zona Lunca, cele cuprinse în programul de investiții cu lucrările de apă, să le refacem noi, pentru că ne-am cam săturat de cârpeli și de tot felul de așa-zise reparații superficiale (…) În final, vreau să vă spun că alte cinci străzi în pantă sunt bugetate, documentațiile de avizare sunt aprobate în ședință și le vom realiza în regie proprie cu acele pavele autoblocante pentru că panta este foarte mare. Avem un exemplu pozitiv pe Strada Semenicului, foarte apreciat de reșițeni. Într-o lună, sper să avem toate documentațiile pentru aceste zone amintite de mine. Lucrările au o valoare de 100.000 de euro, a precizat Mihai Stepanescu.

 

Comments

 1. VASILIU MIRCEA PAUL says:

  Tare am impresia că bugetul dispune de acești bani fiindcă a dispărut încălzirea centralizată. Invit ziariștii să verifice conjectura mea.

 2. Podsekalnikov says:

  ,,Nefiind nici pol de crestere nici de dezvoltare” – o spune primarul orasului cu gurita lui. Pentru cei mai greu de cap voi traduce: ,,Orasul Resita este considerat(pe buna dreptate) un oras de mana a doua fara viitor economic in care nu se merita sa mai investeti in infrastuctura deoarece nu se merita”. Concluzia? – Resita, vesnica pomenire!!!!

 3. resitean says:

  . În situația în care nu am avut noroc și șansă pe programul demarat înainte de a veni la primărie, 2007-2013, noi nebeneficiind ca alte orașe, Timișoara , Arad și Deva, -o afirmatie MINCINOASA tovarase Stepanescu. Nici Timisoara nu a beneficiat de-a lungul anilor de foarte multi bani de la Guvern,tinand cont si de faptul ca este al doilea oras al tarii ca si contributie la bugetul national.Nu a beneficiat mai ales prin faptul ca niciodata cine a condus orasul nu a fost din PSD-si nici nu va fi niciodata, lumea nu este atat de ,,proasta” sa puna botul la minciunile,uleiul si faina PDS-ista din campanii. Orasul s-a dezvoltat pe masura ce si oferta de munca s-a dezvoltat, indiferent de cine a fost condus orasul, acesta s-a dezvoltat mai mult din resurse proprii, fara prea mare ajutor de la ,,Centru”.
  Paradoxal este tovarase Mishu, ca ai tai conduc tara, aia a lu’ tovarasul plagiator-penal ,,Puie Monta”-care nu iti dau tie bani de investitii, deci scuzele tale sunt de toata penibilitatea.

 4. Andrei says:

  Pt. Podsekakalnikov si resitean, sunteti asi la comentat si improscat cu noroi, dar voi cu ce “lucruri bine facute” va laudati? Chiar daca nu vreti sa vedeti sau ati uitat, in Resita s-au realizat multe investitii de cand este primar Mihai Stepanescu: reabilitarea strazilor pe diverse programe de finantare, a retelelor de apa si canalizare, construirea de noi blocuri de locuinte ANL, parcari, atragerea de fonduri europene, s-a modernizat si extins Gradina zoologica, s-a redeschis cinematograful unde ruleaza acum filme 3D, avem bazin olimpic, parcuri etc. Pacat ca nu avem decenta si bun-simt. Nu depinde totul de primar sau de primarie. Birocratia e foarte mare iar procedurile sunt complicate si de durata pentru aprobarea unui proiect. Dar pe voi nu va intereseaza nimic decat sa jigniti si sa luati in deradere tot ceea ce face adversarul politic.

 5. simi says:

  se fac investitii numai pe arterele principale pe strada prunilor e greu sa urci si pe picioare ,cumasina este o aventura invit oficiali sa ne faca o vizita

 6. Podsekalnikov says:

  Andrei, ca sa aflu din ce partid face parte primarul trebuie sa caut pe google. Chiar nu ma intereseaza. Toate investitiile pe care le-ai enumerat tu sunt minunate DAAAAAR repet a mia oara, adevaratele investitii se fac in crearea de locuri de munca pt. populatie, in creerea bunastarii, apoi vin cinematografele, distractiile, etc. Exista o ordine firesca a lucrurilor. Munca apoi distractia. Noi avem parte doar de distractie. Si aia de proasta calitate.

 7. resitean says:

  Pt Andrei
  reabilitarea strazilor pe diverse programe de finantare=reabilitate pe bani multi, distruse dupa nici 2 ani de la finalizare, comision de 10% incasat de la Camand
  a retelelor de apa si canalizare=meritul CJ Caras Severin prin programele ISPA castigate
  construirea de noi blocuri de locuinte ANL=licitatile au fost organizate pe vremea lui Spataru, comisioane incasate de la Consproiect
  parcari=parcari cu plata in urma unor licitatii castigate fraudulos atragerea de fonduri europene=care sunt acestea si care a fost destinatia lor finala-concret?!
  s-a modernizat si extins Gradina zoologica=OK, aici sunt e acord cu tine cu mici obiectii
  s-a redeschis cinematograful unde ruleaza acum filme 3D=s-a redeschis in urma unui parteneriat public-privat
  avem bazin olimpic= este inaugurat din 2007
  parcuri etc=parcuri si bancute o sa avem mereu sa aibe un loc de odihna pensionarii care il voteaza pe Mishu
  Locuri de munca, infrastructura zona Lend-Secu, curatenie in oras?? Unde sunt?! Se pare ca la tine au prioritate detaliile, nu aspectele de baza

 8. deputat butoane , scuze sau mai bine zis resitean ai revenit din vacanta de la parlament ai intrat in de vara. Tu personal ce ai reu;it sa faci ai lasat judetul fara SC drumuri si poduri . probabil nu ti-a aluns comisionul de la firmele deja mentionate. Acum ce vrei Resita? sa iti iei gandul de la ea si tu si gasca de PD-listi vopsiti in galben. Pe tine cel mai mult te intereseaza pamantul din fata casei pe carel-ai ocupat abuziv fara sa platesti un leu la Primarie asa cum ati fost invatati doar da luati nu sa si dati.

 9. Sergiulica mititica alias Bradut Pittut paznic la oi sau Lupul Moralist sau Marele Sfetnic sau pe romaneste consilierul clientului DNA CHEBUTIU.Ba Segiulica lasa panfletul ca de atata consiliere si purtare de vorbe direct in vant clientul tau Cherbutiu a ajuns la bulau. Ai vazut ca nu esti barbat si stergi comentariile? Vezi ca acusi te ia mamica de urechi si te pune la colt .Sau poate actualii tai clienti. Sa fie siguri ca cu tine in parteneriat vor ajunge pe urmele lui Chebutiu cu care ai distrus UCMR. Ipocritule.

 10. resitean says:

  Amice ce naiba fumezi?! Eu sunt apolitic,nu tin partea nimanui, imi exprimam parerea obiectiv,zic eu, corelata cu situatia reala a orasului Resita, pe care multi nu o vedeti.
  Nu sunt nici eu de acord cu realizarile deputatului Butoane-Pacanele.

 11. asa sa fie dar sa primezer interesul public te rog cauta sa fi obiectiv. sa lasam rautatile macar pentru viitorul copiilor nostri.

 12. Petru says:

  Domnule “resitean” vis-a-vis de problema “Locuri de munca” eu personal nu cred ca Administratia locala poate face mai mult decat sa invite investitorii la Resita… Poate ar trebui sa strigam de bucurie la investitorii strategici de la fostele U.C.M.R. si C.S.R. care de atata investitie au trecut la demolari si recuperare de fier vechi. Resita a crescut din industra metalurgica si constructoare de masini, acum asta nu mai functioneaza si proprietarii nu au planuri de dezvoltare deci… nu cred ca Primaria poate face angajari…