Vizită boemă de europarlamentar. Vezi cine a băut cafea cu reșițenii și caransebeșenii!

Atipic pentru un om cu funcție mare, dar nu ireal. Un eurodeputat a ales să revină în orașele în care mulți locuitori au pus ștampila pe numele său în buletinul de vot și să stea de vorbă cu oamenii la o cafea. Asta, chiar dacă lumea nu s-a prea înghesuit!

Caransebeșul și Reșița s-au numărat printre municipiile punctate pe agenda europarlamentarului Mircea Diaconu, la un an de la câștigarea mandatului ca deputat independent.

După o întrerupere de aproape o lună datorată participării la diverse activități în Parlamentul European, Mircea Diaconu a reluat ocolul României, la bordul autoturismului său ARO-10 galben, pentru a răspunde astfel unor noi solicitări primite de la simpatizanții și susținătorii săi, dar și pentru a-și onora promisiunea făcută în urmă cu un an, pe timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare. În cea de-a treia și ultima etapă a turneului său, actorul care a ales, în urmă cu puțini ani, să-și joace cel mai bun rol al său și în politică, a poposit la Caransebeș preț de câteva ore, dar și la Reșița, unde s-a întâlnit cu simpatizanții săi.

diaconu_mircea

Eurodeputatul a vorbit despre nevoia introducerii unor clauze obligatorii pentru controlul de calitate al proiectelor de restaurare. „Am fost informat de multe nereguli care s-au făcut în România în cadrul proiectelor de restaurare de patrimoniu finanțate din fondurile europene și tocmai de aceea am introdus mențiuni clare în textul raportului pentru a reglementa atât cadrul financiar actual (2014-2020), cât și programele pe care le vom avea după 2020. Desigur, trebuie să acționăm imediat. Nu este târziu să ne asigurăm că aceste nereguli vor fi evitate măcar în următoarele proiecte de restaurare care vor primi finanțare”, a declarat Mircea Diaconu. „Referitor la potențialul economic al patrimoniului cultural, raportul meu insistă asupra faptului că acest domeniu are capacitatea de a genera, pe termen lung, locuri de muncă de înaltă calificare, în contextul actual al nevoii urgente de soluționare a problemei șomajului în rândul tinerilor”, a mai subliniat Mircea Diaconu. De asemenea, acesta a abordat teme precum sprijinirea programelor pentru persoanele cu autism.

diaconu_mircea1

Cei care au venit la întâlniri au avut ocazia să savureze nu doar aroma unei cafele oferite cu plăcere de Mircea Diaconu, ci și povestirile sale despre cum stau lucrurile la Bruxelles și Strasbourg.

MAIN FOTO: jurnalul.ro