Scriitorii din Timișoara rămân, deocamdată, în sediul din Augustin Pacha nr.1. Consilierii locali au votat prin telefon, într-o ședință convocată „de îndată”

Într-o ședință convocată „de îndată” de primarul în funcție Nicolae Robu, consilierii locali au aprobat, miercuri, realizarea unui schimb imobiliar cu proprietarii clădirii în care funcționează Uniunea Scriitorilor din Timișoara, astfel încât aceasta din urmă să nu părăsească imobilul în care își desfășoară activitatea de peste 70 de ani. 

Pe tot parcursul ședinței, Nicolae Robu a sunat mai mulți consilieri locali pentru a-și exprima votul, astfel încât hotărârea să fie aprobată. Este vorba despre un proiect prin care aleșii în funcție împuternicesc acea comisie care poartă negocieri cu noii proprietari ai sediului Uniunii Scriitorilor să facă un schimb de spații, astfel încât Uniunea să rămână în clădirea din Augustin Pacha nr.1.

„Considerăm oportună iniţierea unui proiect de hotărâre privind  împuternicirea Comisiei de Negociere cu Terții a Consiliului Local al Municipiului pentru demararea formalităților privind realizarea unui schimb între imobilul situat în Timișoara, str. Ep. Augustin Pacha nr.1, Et.1, ap. SAD 1 și imobilul situat în Timișoara, Piața Sfântul Gheorghe, nr.4, et. p, SAD 2”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre. În Piața Sfântul Gheorghe nr.4 funcționează în prezent o frizerie.

La momentul desfășurării ședinței, în proiectul de hotărâre nu era prevăzut concret spațiul cu care se face schimbul, așa că acest aspect a luat forma unui amendament însușit de Dan Diaconu, președintele de ședință, la inițiativa primarului Robu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Am discutat cu avocații noilor proprietari ai acelui sediu în care a funcționat Uniunea Scriitorilor și ei s-au arătat deschiși să intre într-un schimb de proprietăți, cu plata unei diferențe de echilibrare, fie de către ei către primărie, fie de către primărie către ei, în funcție de rezultatul negocierii. Negociere care se poate face după ce se face o evaluare. Negocierea și evaluarea se vor putea face după aprobarea acestei hotărâri. (…) Se aprobă în principiu schimbul de proprietăți SAD 1, strada Augustin Pacha nr. 1, cu SAD 2 Piața Sfântul Gheorghe, cu plata unei sulte echilibratoare, cu mențiunea preluării și continuării în aceleași condiții, până la expirarea sa, în 2023, a contractului de închiriere în vigoare pe spațiul din Piața Sfântu Gheorghe. Este foarte important, acolo funcționează o frizerie și viitorii proprietari s-au arătat dispuși, noi trebuie să prindem această condiție aici de la bun început, să preia acel contract de închiriere, nu să-i dea afară”, i-a anunțat Nicolae Robu pe aleși.

Decizia a fost luată, în final, cu 14 voturi „pentru” și o abținere.

CITEȘTE ȘI: Noii proprietari ai sediului Uniunii Scriitorilor au cerut un spațiu în Primăria Veche. Robu: „Nu le putem da„

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/