Dascălii, controlați în timpul predării. Inspectorul școlar general: „Unii profesori din județ nu țin orele online”

mbmr 1000x100

Mai mulți părinți din județ au depus sesizări la Inspectoratul Școlar Timiș, în care sesizează faptul că unii profesori nu ar susține orele de curs online. Instituția a mobilizat inspectori și directorii de instituții să facă verificări.

Inspectorii și directorii unităților de învățământ se vor conecta aleatoriu pe link-urile orelor de curs pentru a monitoriza activitatea online a profesorilor din județ. Supravegherea va dura pe toată durata scenariului roșu, conform inspectorului școlar general Marin Popescu.

„Inspectoratul Școlar monitorizează de ieri, 27 octombrie, unitățile școlare. Inspectorii de sector cer link spre sala virtuală și urmăresc timp de 10-20 minute activitatea și dacă elevii urmăresc ora, dacă au camere deschise, conform regulamentului. La final de zi se face raportul. Cât ține scenariul roșu, activitățile sunt monitorizate de inspectori și directori, pentru că intră în fișa postului lor atribuția de a supraveghea activitatea la clasă”, spune Marin Popescu.

Muzeul TM

Cea mai recentă informare a autorităților indică faptul că în Timiș 27 de unități școlare sunt încadrate în scenariul roșu din cauza infectărilor cu Covid-19, iar alte 196 de unități sunt în scenariul roșu din perspectiva incidenței mari de infectări la mia de locuitori în județul Timiș.

148 de unități de învățământ își desfășoară activitatea în scenariul galben, iar 220 își desfășoară activitatea față în față, în condiții de siguranță.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/