Elevii din Coronini continuă studiul în varianta online

Ținând cont de faptul că incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus în comuna Coronini depășește pragul de 1,5, la mia de locuitori, autoritățile locale, în strânsă legătură cu reprezentanții unităților de învățământ, au decis ca elevii să parcurgă materia apelând la tehnologia modernă, cursurile online fiind o soluție viabilă până la diminuarea efectelor pandemiei pe raza UAT-ului.

„Comuna noastră numără două școli gimnaziale și două grădinițe. Unitățile de învățământ se află atât în localitatea Coronini, cât în localitatea Sfânta Elena. Dinamica infectărilor cu Sars-Cov-2 este foarte flexibilă, în sensul că o parte din persoanele depistate cu temutul virus se află spre sfârșitul perioadei de izolare la domiciliu, în timp ce altele urmează să se conformeze acestei măsuri. Din această cauză, școala online este mult mai sigură decât participarea la cursuri în varianta față în față. Ne dorim ca lucrurile să poată reveni la normalitate în cel mai scurt timp, în primul rând, deoarece tinerii au nevoie să interacționeze unii cu ceilalți, iar, pe de altă parte, modalitatea de predare online reprezintă doar o completare a bagajului de cunoștințe acumulat în mod tradițional”, a explicat primarul comunei Coronini, Ilie Boboescu.

Totodată, edilul-șef a ținut să precizeze că se va implica în mod indubitabil în identificarea unor soluții pentru o cât mai bună desfășurare a cursurilor folosind dispozitivele electronice, asta în cazul în care tabletele promise de Ministerul Educației nu vor ajunge la destinatari.

leader board 728 x 90 px

Sursa foto principal: btv.md.