„Ministrul” Mutruc, eliberat din funcția de la Transporturi

untitled design set 970x90 px

Alexandru Mutruc a fost eliberat din funcția de secretar de stat pe care o deținea la Ministerul Transporturilor. Apropiat al deputatului PMP Cornel Sămărtinean, Mutruc a ocupat această poziție de la începutul anului. În 27 septembrie, el a candidat la Primăria Timișoara și a obținut 888 de voturi.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Alexandru Mutruc se eliberează din funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.”, se arată în Decizia nr. 353/2020, semnată de prim-ministrul Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial în 23 octombrie.

Mutruc a candidat pentru Primăria Timișoara din partea PMP și s-a clasat pe locul 6, cu 888 de voturi. În promovarea sa electorală, el s-a prezentat drept „ministrul Alexandru Mutruc”, cu sloganul „Vin la primărie!”.

Întrebat la acea dată de reporterul expressdebanat.ro de ce a ales această modalitate de promovare, Mutruc a răspuns: „Titulatura este de ministru secretar de stat. Până în 1990, titulatura corectă era de ministru adjunct. După, a devenit titulatura de secretar de stat. Dacă noi nu ne vom adresa la o instituție internațională am putea să găsim o situație în care să nu se confunde secretarul de stat cu secretarul de stat american, dacă am face traducerea din engleză în română. Și atunci nu există nicio problemă. Așa se adresează și ministere…” 

Mutruc a fost, din 2012, consilier al deputatului PMP, Cornel Sămărtinean. Este absolvent al Facultății de Construcții Civile din cadrul Politehnicii și student la Medicină Veterinară. În 2016, când Sămărtinean a provocat un accident rutier, lovind cu mașina un bărbat pe o trecerea de pietoni, Mutruc a luat vina asupra sa, declarând că el a fost cel care a condus. Ulterior, Sămărtinean a spus că a fost vorba despre o neînțelegere provocată de stres.

CITEȘTE ȘI: Mișcarea lui Cornel Sămărtinean după alegerile locale: „Mulțumesc timișenilor pentru voturile și susținerea lor”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/