Elevii din mediul rural fără acces la Internet primesc lecțiile printate, pe perioada în care e valabil scenariul roșu

Doar în ultima săptămână, în județul Timiș, peste 7.000 de elevi au făcut solicitări ca să primească tablete și laptopuri, odată cu trecerea mai multor instituții de învățământ în scenariul roșu. Totuși, există mulți elevi care nu au acasă Internet, așa că directorii școlilor se vor ocupa să le distribuie lecțiile printate.

Printarea lecțiilor este cea mai bună soluție în cazul elevilor care nu au Internet, potrivit inspectorului școlar general. Astfel, directorii școlilor vor transmite elevilor lecții sumarizate și printate, personalizate în funcție de materia pe care aceștia o studiază.

„Avem probleme în zona rurală. Necesarul solicitat este de 7.339 echipamente informatice – tablete și laptopuri. 6.367 de tablete vor fi primite de la minister. Solicit și școlilor care au în dotare laptopuri, echipamente și donații să se coreleze. Degeaba vorbim despre dispozitive, în absența Internetului. Directorii unităților din zona rurală trebuie să transmită către elevii care sunt acasă și nu au acces la Internet un pachet de lecții sintetizate pentru o perioadă de câteva zile. Unitatea pune la dispoziție tot ce ține de printarea și selectarea conținutului. E o soluție de luat în seamă, pentru că nu avem în această zonă alte variante. Există Internet în zonă și la școală, dar nu există la elevi acasă. Echipamentele care vor veni de la minister sunt echipate cu SIM-uri pentru doi ani.”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general.

leader board 728 x 90 px

Marin Popescu spune că 41 de școli din mediul rural sunt cuprinse într-un plan al inspectoratului de dotare completă cu echipamente tehnice pentru regimul de predare online.