Mișcarea lui Cornel Sămărtinean după alegerile locale: „Mulțumesc timișenilor pentru voturile și susținerea lor”

untitled design set 970x90 px

Deputatul Partidului Mișcarea Populară, Cornel Sămărtinean, și-a anunțat demisia din fruntea filialei PMP Timiș, ca urmare a scorului obținut în alegerile locale. El a candidat în 27 septembrie pentru președinția CJ Timiș și s-a clasat pe locul 7, cu aproximativ 8.800 de voturi obținute. 

În cursa pentru șefia administrației județene, Cornel Sămărtinean s-a clasat după independentul Cristian Brâncovan, înaintea candidatului UDMR, Zoltan Marrossy. La consiliul județean, PMP a obținut 9.420 de voturi și nu a întrunit pragul electoral necesar ca să aibă reprezentanți. În ceea ce privește Primăria Timișoara, candidatul PMP, Alexandru Mutruc, s-a situat pe locul 6, cu 888 de voturi.  Lista PMP de consilieri locali a obținut 1.688 de voturi, număr insuficient pentru a accede în CL Timișoara. Mișcarea Populară a reușit să obțină patru primării în județ.

„Ieri (n.r, duminică), în ședința CEN București am luat decizia să îmi depun demisia din calitatea de președinte PMP Timiș. Această decizie vine în urma analizei naționale a rezultatelor alegerilor locale din 27.09.2020. (…) Am reușit să obținem patru primării importante (Săcălaz, Giarmata, Bucovăț și Uivar) și candidatul din Orțișoara care a intrat în faza următoare, având un scor de egalitate, precum și un număr de 53 consilieri locali. Doresc să mulțumesc tuturor membrilor PMP Timiș pentru munca depusă în cele patru campanii, precum și pentru încrederea acordată. Mulțumesc, de asemenea, și timișenilor pentru voturile și susținerea lor”, a transmis Sămărtinean.

Cornel Sămărtinean a fost ales deputat în mandatul 2012-2016 din partea PDL Timiș, iar din 2016 este parlamentar al PMP. Președinte al organizației PMP Timiș a fost din iulie 2017.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/